Fredag 12. juni pakket vi i Team BarbieQ bilen og satte kurset mot Gøteborg og VM i grilling 2015. VM og EM i grilling holdes forskjellige steder rundt om i verden hvert år, så gleden var derfor stor når Gøteborg skulle arrangere i år. Da kunne vi kjøre vår egen bil og ha med det utstyret vi selv ønsket. Det er ikke like lett når konkurransen feks skal arrangeres i Marokko… På veien mot Gøteborg dro vi innom Fru Blom som hadde spesiallaget fatene vi skulle bruke i kategoriene vegetar, dessert og Homeland cooking. Og FOR noen fat hun hadde laget!

Vel fremme på hotell Opalen i Gøteborg kunne vi nyte utsikten over Ullevi stadium der Foofighters hadde konsert. Vi fikk dessverre ikke tid til å få med oss at Dave Grohl falt av scenen og brakk benet, for vi måtte rigge standen vår slik at den var klar til å starte grillingen lørdag morgen. VM i grilling går nemlig over to dager.

Team BarbieQ består vanligvis av meg (lagleder), Joakim, Eirik, Ole Harald og Gro. Sistnevnte kunne dessverre ikke bli med, fordi hun skulle åpne ny butikk, og måtte derfor bli hjemme og skru hyller, fylle varer og lære opp ansatte. Gleden var derfor stor når Siv Elise sa seg villig til å være vikar, og være en del av laget vårt under VM. Siv Elise bidro til godt humør, full kontroll på varmen på grillene og ikke minst masse kunskap!

IMG_0069

Vekkeklokken ringer, det er lørdag morgen og sola har såvidt stått opp. Første innlevering er fisk kl 11.00, så her er det bare å komme igang. Vi går for en asiatisk vri i år, og er spente på om dette vil slå an. Vi vet at det sitter mange bbq-mennesker i juryen som sannsynligvis forvener masse røyksmak og klassiske grillsmaker. Da vil ikke laksen vår bli noen stor hit, men vi har troen på at man må våge for å vinne. Team BarbieQ er ikke kjent for å safe :-)

Når lørdagen er over har vi levert fisk, kylling, spareribs og vegetar. Nytt i år er at det deles ut premie for hver kategori etter hver innlevering. Det vil si at fisken ble levert inn kl 11, og vinneren av fiskekategorien kåres kl 12.30. Kyllingen leveres kl 13.00 og vinneren i kyllingkategorien kåres kl 14.00 osv.

Lørdag kveld kommer, og nattevaktene må på jobb. Svinebog og brisketen må ligge på smokeren hele natten for å bli prefekt. Dette er råvarer som er vanskelig å få tak i, og vanskelig å trene på, så vi er usikre på om vi er på rett spor. Vi vet at det er MANGE lag rundt oss som er god på dette… Disse to kategoriene er nok våre to mest usikre kort….

Søndag morgen kommer, og alle på laget er tilbake på konkurranseområdet. Alle har fått sove litt på skift, og er mer eller mindre uthvilte. Nok søvn og nok kaffe er viktig i en slik konkurranse, for siste dagen blir alltid lang.

Siste dag leverer vi Homeland cooking, brisket, svinebok og dessert. Homeland er en åpen kategori der hvert land kan levere akkurat det de selv ønsker. Her ble det levert inn både kongekrabbe, kveite, lam, biff og andre eksotiske råvarer som hvert land er stolte av. Vi er veldig glade i Norsk reinsdyr, og mener dette er noe av det beste som finnes på grillen. Reinsdyr er også noe av det vanskeligste man kan grille fordi det er så lite fett. Veien er derfor kort fra suksess til katastrofe….

IMG_0123

Premieutdelingen begynner og vi er slitne. Vi håper at vi ka slåss i toppen på noen av kategoriene, men vet at vi ikke kan slåss om seieren totalt. Dette har vært en viktig erfaring for oss, og vi har lært masse. Dette gjør at vi forhåpentlig er enda mer rustet til kommende konkurranser ute i verden. Nå vet vi hva dommerne i slike konkurranser vil ha, og hva de absolutt ikke vil ha. Men uansett hva dommerne vil ha, så vil Team BarbieQ fortsette å overraske, vi vil fortsette å utfordre og vi vil fortsette å bli lagt merke til.

VM i grilling 2015 er over for denne gang. Det ble arrangert Nordisk mesterskap samtidig. Vi kom på 4. plass totalt i nordisk, og 12. plass total i VM, og her er våre plasseringer i de forskjellige kategoriene:

*Homeland (reinsdyr): 3. plass i VM og 2. plass i Nordisk (0,9 poeng bak vinneren)
*Dessert: 5. plass i VM og 3. plass i Nordisk
*Brisket: 15.plass i VM og 5. plass i Nordisk
*Fisk: 29. plass i VM OG 13. plass i Nordisk
*Svineskulder: 46. Plass i VM og 16. plass i Nordisk
*Spareribs: 12.plass i VM og 4. plass i Nordisk
*Vegetar: 5. plass i VM og 2. plass i Nordisk
*Kylling: 8. plass i VM og 4. plass i Nordisk

Vi er kjempefornøyde med resultatene, og ser at vi har mye å jobbe med fremover. Allikevel er pallen i VM innen rekkevidde….

For å få til dette må vi i Team BarbieQ takke noen;
-Takk til Siv Elise for at du var vikar i VM når Gro ikke kunne stille.
-Takk til Geir og Sportex for ekspresslevering av Team BarbieQ klær når vi trenger det.
-Takk til Weber for fantastisk grillutstyr og et strålende samarbeid.
-Takk til Grilstad for økonomisk støtte på veien. Dette hadde ikke vært mulig uten dere.
-Takk til alle lag der ute som inspirerer oss og som gir oss masse glede og lærdom hver gang vi konkurrerer mot dere.
-Takk til familiene og barna til alle på Team BarbieQ som er tålmodige hjemme og får hjulene til å gå rundt når vi er ute og trener og konkurrerer!

GLØDende grillhilsen fra Jan Ivar :-)

IMG_0134