Søndag er dag for kos og lit ekstra nytelse. Søndag er for de fleste den dagen i uka som går litt saktere enn de andre dagene, og den dagen da man har tid til å stoppe litt opp – og kose seg!

Jeg fikk forrige uke smake Ben & Jerry sin “Chocolate Chip Cookie Dough Ale”, som er en søt øl med smak av vanilje og sjokolade. Jeg hadde lyst til å prøve den i matlaging, og i går testet jeg ut en ølsirup på krokanisen. I dag er det tid for ost, og mandler i ølsirup ble også fantastisk godt!

Jeg har her brukt blåmuggosten Vismann fra Tingvollost. Dette er folka som lager verdens beste ost Kraftkar, som er min favoritt over alle favorittoster. Kraftkar vant for en stund tilbake VM for oster, og har etter det vært vanskelig å få tak i. Vismann omtales ofte som lillebror til Kraftkar, selv om Vismann faktisk ble utviklet først av de to. Vismann har et høyere vanninnhold i ostemassen, og kan nesten omtales som en blå camembert. På samme måte som camembert/brie er dette en konsistensost. La gjerne osten stå minst en time i romtemperatur før den serveres.

Vismann med mandler i ølsirup
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Sirup
  1. 1 flaske Ben & Jerry Chocolate Chip Cookie Dough Ale (3,55 dl)
  2. 3 ss brunt sukker
  3. 1 ss hvitt sukker
  4. 5 hele sorte pepperkorn
Servering
  1. 1 dl mandler i skiver
  2. 1 Vismann (eller annen blåmuggost)
Sirup
  1. Ha alt i en stor kjele og kok til det begynner å tykne. Pass på, for dette kommer garantert til å koke over hvis du har valgt for liten kjele.
  2. Avkjøl sirupen.
Servering
  1. Rist mandlene i en tørr panne til de er gyllne. Bland mandlene med ølsirupen og server ved siden av den tempererte blåmuggosten.
  2. Dette er kosemat det!
Maten vi deler https://nykvist.no/