Villasparges er noe av det vakreste jeg vet om! De er tynne, sprø, skjøre og vakre. De er også vanskelig å få tak i for oss nordboere, så det gjelder å slå til hvis du finner dem i en butikk nær deg…. Jeg fant mine på Gutta på Haugen, og klarte ikke å motså dem…. Ja, de er dyre – men det er de jammen meg verdt!

Og får du ikke tak i villasparges – ikke fortvil. De norske aspargesene er på vei ut i butikkene! De er også forholdsvis tynne – og kan fint erstatte villaspargesen i denne retten. Da må du bare øke tilberedningstiden litt….

Denne retten passer perfekt som en kjøttfri middag, men passer også som tilbehør til en rosastekt biff, en grillet laksefilet eller en helstekt kylling!

Får du ikke tak i grapefrukt, eller synes den er for bitter? Da bruker du bare appelsin istedet :-)

Villasparges med perle couscous og grapefrukt
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
  1. 2 dl perle couscous
  2. 4 dl eplejuice
  3. 4 ss olivenolje
  4. 1 grapefrukt
  5. 2 ss honning
  6. Salt og pepper
  7. 1 bunt villasparges
  8. 2 ss hvitløksmør (evnt vanlig meierismør)
  9. 1 neve spirer
Instructions
  1. Kok perle couscousen i eplejuice i 12 minutter. Tilsett mer eplejuice hvis det trengs. Pass på at det ikke koker tørt. Dra kjelen av varmen og tilsett olivenolje, saften og fruktkjøttet fra grapefrukten og honning. Smak til med salt og pepper.
  2. Stek villaspargesen i 1 minutt på høy varme i smøret. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha aspargesen og spirene over couscousen like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/

Foto: Mats Dreyer