Senere i høst åpner restaurant Amerigo på Solli Plass i Oslo. De blir landets første Panamerikanske restaurant, og skriver på sine hjemmesider: “500 år etter at han kartla Amerika, setter Amerigo Vespucci igjen nye idéer på kartet. Denne gangen er markøren plassert på Solli plass, hvor vi skal presentere unike smakskombinasjoner fra “Den nye verden”. Det er et stort fat å forsyne seg av, men idéen er enkel: Prioriter det beste. Vi kan røpe at grillen får spille hovedrollen, mens smakene blir rene og fylt med pirrende kontraster. Råvarenes møte med flammene, balansert av det syrlige, sterke og søte. Eksotisk og eklektisk; akkurat som atmosfæren i baren.”

I den forbindelse utlyste de en konkurranse der premien var besøk av restauranten – hjemme i egen hage. Kjøkkensjefen kom selv, og vi finn en forsmak på hva som venter når restauranten åpner senere i år. 

image

I en bakgård i Gamlebyen ble vi servert en treretters meny som du sannsynligvis kommer til å finne igjen på menyen når Amerigo åpner dørene. Kvelden begynte med en velkomstdrink, sammen med ceviche og hjemmelaget nachos. Knasende sprøtt, saftig, søtt, syrlig og sterkt – en raus forrett med masse smak. Det strides om denne forretten er fra Peru eller Mexico, men uansett er prinsippet det samme: rå fisk marinert i sitrus og blandet med chili, koriander og andre godsaker. 

image

Hovedretten var en rustikk, maskulin og enkel kreasjon. Store stykker côte de boeuf var kjørt sous vide på 52 grader, og fikk farge og smak over åpen ild på grillen rett før servering. Noen vil si at sous vide er juks når man snakker om grillmat, men når man skal ut på catering, så er det en genial snarvei for å få et perfekt resultat. Sammen med kjøttet fikk vi servert saltkokte poteter som hadde fått noen raske grillstriper, chimichurri (som er en Argentinsk saus basert på persille, hvitløk, syre og olivenolje), og mangosalsa. Få elementer av god kvalitet viser at man ikke må ha mange typer tilbehør for å lage en vellykket hovedrett. Det er bedre med noen få som er bra, istedenfor mange som er halvbra. 

image

Sola gikk ned, og vi kjente at sommeren var over. Vi trakk derfor inn når desserten skulle nytes. En hvit sjokoladekrem med pasjonsfrukt – enkelt, mektig og godt. 

Alt i alt var dette en fantastisk kveld med fantastiske mennesker. En kveld som viser at det er hyggelig å grille – selv om kalenderen viser oktober. En kveld som viser at en grillmiddag kan inneholde få elementer, men allikevel være vellykket. 

Så: følg med der ute! Om ikke lenge åpner restaurant Amerigo. En restaurant som har som mål å gi deg de beste Amerikanske smakene. Vi gleder oss, og kommer til å stå i kø på åpningsdagen.