Tenker du at marshmallows er noe som tar lang tid, som krever en handlepose full av ingredienser og som derfor er noe man må kjøpe ferdig i butikken? Etter at du har lest dette blogginnlegget så håper jeg at du tror noe annet, og at du heretter lager dine egne marshmallows! Det er enkelt, raskt – og krever bare fire ingredienser! I tillegg kan du selvfølgelig dyppe marshmallowsene i feks sjokolade og hakkede nøtter, eller du kan farge marshmallowsene med konditorfarge. Da farger du massen før du har den i langpanna til avkjøling!

Marshmallows
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Marshmallows
 1. 20 plater gelatin (pluss vann)
 2. 2 dl kaldt vann
 3. 400 gram sukker
 4. 2 ts vaniljesukker (kan feks byttes ut med lakrispulver)
I tillegg trenger du
 1. Kjele
 2. Digitalt steketermometer
 3. Melis
 4. Langpanne dekket med bakepapir
 5. Slikkepott eller stekespade
Marsmallows
 1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
 2. Kok opp 2 dl vann, sukker og vaniljesukker i en kjele. Kok til sukkerlaken når 110 grader. Dette er når boblene begynner å bli litt større, og laken tykner.
 3. Dra kjelen av plata og tilsett gelatinplatene. Pass på at du presser mest mulig vann ut av gelatinplatene før de tilsettes.
 4. Ha blandingen i en kjøkkenmaskin og pisk i 10 minutter på full styrke.
 5. Mens kjøkkenmaskinen piskes finner du frem en langpanne dekket med bakepapir. Sikt over et lag med melis på bakepapiret. Melisen gjør at marsmallowsene ikke henger fast, og er lettere og dele.
 6. ha marsmallows-massen utover bakebrettet og spre det utover med en slikkepott eller stekespade. PS: Husk og jobbe raskt, for blandingen stivner raskere enn du tror!
 7. La marsmallowsene stivne i minst 30 minutter før de deles opp. Kan også lages god tid i forveien, og holder seg i mange dager!
Notes
 1. Nå marsmallowsen er stivnet og delt opp kan du nyte dem som de er, eller du kan dyppe dem i smeltet sjokolade. Da kan du deretter dyppe dem i feks kakepynt, lakrispulver, hakkede mandler eller frysetørkede bær! Her er det kun kreativiteten som setter grenser :-)
Maten vi deler https://nykvist.no/