Denne oppskriften er laget i forbindelse med et samarbeid jeg har med Eva Trio og PerPr. Innlegget er derfor merket med sponset!

Karameller synes jeg er noe av det beste med julen! Jeg synes faktisk det er så godt at jeg synes alle burde ha det som et av de 7 slagene til jul! Og hva hvis du tilsetter julekrydderne du kjenner fra pepperkaker? Da får du verdens beste pepperkakekarameller!

Karamellene er laget med kondensert melk! Sørg for at du ikke kjøper vikingemelk, men en søtet variant, som for eksempel denne, som du finner i de fleste MENY-butikker!

Finn frem det digitale steketermometeret, smør deg med tålmodighet – og sett igang :-)

Den perfekte julegaven? Njei… Disse bør oppbevares kjølig til de skal spises! Da er det bedre at du lager opp litt ekstra og har med som vertinnegave i jula. Men faren for at de blir spist opp før du får gitt dem bort er stor….

Ingredienser:
2 bokser søtet kondensert melk
200 g meierismør
400 g brunt muscovadosukker
1 dl sirup (lys eller mørk)
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt sort pepper
2 ts malt kanel
1 ts Maldon salt

Fremgangsmåte:
Ha alt (bortsett fra saltet) i en kjele med keramisk belegg eller teflon belegg. La koke på middels varme under omrøring til karamellmassen når en temperatur på 118 grader. Dette tar 20-30 minutter.
Ha karamellen i en liten langpanne dekket med bakepapir. Strø over litt Maldon salt.
Sett karamellen i kjøleskapet over natta (eller minst i 4-6 timer).
Ta ut karamellen og kutt i biter. Pakk de gjerne i bakapapir til små “pakker”.
Oppbevar karamellene i kjøleskapet til de skal nytes. Etter en stund fremme på kjøkkenbenken vil de bli myke og nesten umulig å flytte uten at du får karamell på hele kjøkkenet :-)