Denne pavlovaen er ikke bare vårens beste – men også den vakreste (etter min mening)!

Grunnoppskriften til denne pavlovaen er hentet fra min nye kokebok “Sulten”, der du får denne, og 229 andre oppskrifter. Alle med forklarende steg for steg bilder. Boka kan bestilles hos ARK eller NORLI.

Stor festpavlova:
8 eggehviter
1/2 ts salt
400 g sukker (gjerne finkornet)
4 ts maisenna
2 ts hvitvinseddik
Konditorfarger – jeg har her brukt 4 forskjellige farger fra Cacas. Bruk gjerne konsentrerte gelèfarger!
Pynt – her kan du bruke vaniljekrem, friske bær og spiselige blomster. Eller noe annet friskt du liker!

1.Ha eggehvitene og salt i en bolle og pisk i en kjøkkenmaskin til eggehvitene begynner å skumme. Pass på at bollen er helt ren før du starter, for ellers vil ikke marengsen bli stiv. Tørk gjerne over bollen med litt sitronsaft for å være sikker på at den er helt fri for fett.

2.Spe med litt og litt av sukkeret mens du fortsetter å piske. Pisk i ca 10 minutter til du har en stiv marengs der sukkeret er oppløst. Ta gjerne litt av marengsen mellom to fingre og kjenn av sukkeret er løst opp.

3.Vend inn maisenna og eddik.

4.Fordel marengsen i fire boller og tilsett konditorfarge i hver bolle. Farg hver marengs til ønsket farge.

5.Ha marengsen i fire sprøyteposer. Bruk gjerne forskjellige tyller i hver pose for å få et spennende uttrykk på den ferdige pavlovaen!

6.Legg en tallerken som er så stor som du ønsker den ferdige pavlovaen på et bakepapir. Tegn rundt tallerkenen med en tusj eller en tykk penn. Snu bakapapiret slik at du får den tegnede sirkelen ned mot bakebrettet. Sprøyt marengsen tilfeldig på bakepapiret, slik at du får en leken og fargerik pavlova.

7.Stek pavlovaen midt i ovnen på 120 grader i 1,5 time. Skru av ovnen og la pavlovaen avkjøles i ovnen til dagen etter.

8.Flytt pavlovaen forsiktig over på at kakefat og pynt den med det du vil! Jeg har brukt vaniljekrem blandet med med pisket krem, jordbær, bringebær, blåbær og spiselige blomster. Men du står selvfølgelig fritt til å pynte den med det du selv måtte ønske. Det kan være sitronkrem, smeltet sjokolade, pasjonsfrukt, hakkede nøtter eller frisk frukt i terninger.

Lag pavlovaen dagen før, så trenger du bare og pynte den før gjestene kommer, enten det er 17. mai eller en annen dag noe skal feires!

Lyst på mer inspirasjon? Sikre deg SULTEN, så er du garantert suksess på kjøkkenet – uansett hvor hvor mye erfaring du har fra før…