Et kryddersmør kan brukes til mange ting. Dette kryddersmøret er like godt til lørdagsbiffen som det er til å steke grønnsaker i. Ovnsbakte rotgrønnsaker vendt i dette kryddersmøret smaker fantastisk til for eksempel høstens lam. Det aller beste er at du først lager en krydderblanding som kan brukes til å krydre biffen, laksen eller høstlammet med før steking. Denne krydderblandingen blander du så med usaltet romtemperert smør – og vips så har du verdens beste kryddersmør!

Verdens beste kryddersmør
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Krydderblanding
 1. 1 ss hel sort pepper
 2. 1 ss korianderfrø
 3. 1 ts fennikelfrø
 4. 100 g brunt mørkt sukker (mykt)
 5. 50 g hvitt sukker
 6. 1 ss hvitløkspulver
 7. 100 g salt
 8. 2 ss røkt paprikapulver
 9. 4 ss paprikapulver
Kryddersmør
 1. 4 ss usaltet smør, romtemperert
 2. 2 ss krydderblanding
 3. 1 ts revet sitronskall
 4. 1/2 ts sitronsaft
Krydderblanding
 1. Rist sort pepper, korianderfrø og fennikelfrø i en tørr stekepanne til det lukter krydder på hele kjøkkenet og frøene begynner å hoppe. Dette tar 3-5 minutter på ganske høy varme.
 2. Knus krydderfrøene til pulver i en morter eller i en food prosessor. Bland med resten av ingrediensene.
 3. Denne krydderblandingen kan oppbevares i lukket boks i et par uker. Bruk den til å krydre med, eller for å lage verdens beste kryddersmør.
Kryddersmør
 1. Bland smør, krydderblanding, sitronskall og sitronsaft. Kryddersmøret kan gjerne oppbevares i kjøleskap for bedre holdbarhet, men da må du huske å ta det ut ca 1 time før servering. Mykt kryddersmør er bedre enn kjøleskapskaldt....
Maten vi deler https://nykvist.no/

kryddersmør2