I går ble verdens beste ost kåret i den årlige kåringen “World Cheese Award”, som ble holdt i den spanske byen San Sebastian. 3021 oster fra 31 land ble testet, og det blir i konkurransen delt ut poeng av en jury. Poengsummen bestemmer til slutt hvem som får gull, sølv og bronse. Dette betyr at det i denne konkurransen deles ut flere gull, flere sølv og flere bronse. Alle de ostene som får over en viss poengsum får til slutt gull. Men av alle gullvinnerne skal det altså hvert år kåres en vinner, som blir verdens beste ost. Ostenes ost om du vil.

På oppløpet sto det igjen to spanske – og en norsk ost. Prisen for verdens beste ost 2016 gikk til…..
*Trommevirvel*
Den norske osten KRAFTKAR fra Tingvollost!

kraftkar1

Kraftkar har vært min store favoritt i mange år, og den osten jeg gang på gang på gang velger når jeg vil ha noe godt, eller når jeg trenger en god ost i matlagingen. Sjekk for eksempel ut det perfekte høst-tilbehøret.
Dette er ikke første gangen Kraftkaren fra Torjulsvågen stikker av med internasjonale priser, men første gangen de klatrer helt til topps som verdens aller aller beste ost!

plommekraftkarsmal

Jeg tar av meg kokkehatten, bøyer meg i melet og bukker dypt i respekt! Dette er en velfortjent pris!

I kveld blir det Kraftkar med klementinmarmelade på menyen!

kraftkar

dessert_pærekraftkar-1046