Denne oppskriften har jeg utviklet i forbindelse med et samarbeid jeg har med Helios. Oppskriften inneholder derfor produkter fra Helios, og er merket sponset :-)

Kanelboller Helios

Ja, at dette er verdens beste boller er en voldsom påstand. Men jeg tør påstå at dette er blant de aller beste kanelbollene jeg har smakt! Ekte kanel, masse smør, brunt sukker, tid og kjærlig. Som takk får du noen saftige boller som kan gjøre deg avhengig… Rett ut av ovnen er disse bollene så saftige og gode at det er fare for at de blir borte før gjestene kommer!

Oppskrift kanelboller

Ingredienser (til ca 12 boller):
Jevning:
40 g mel
200 g melk

Deig:
170 g  kald H-melk
1/2 pakke fersk gjær (jeg brukte den røde varianten)
450 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
2 egg 
100 g sukker
75 g meierismør i terninger (jeg brukte Kviteseidsmør som inneholder litt ekstra salt. Hvis du bruker vanlig meierismør kan du tilsette en klype salt i deigen)

Fyll:
200 g meierismør, romtemperert
100 g brunt sukker
2 ss Helios Håndskåret økologisk Ceylon kanel
2 dl vaniljekrem

Fremgangsmåte:
Start med jevningen ved å ha mel og melk i en kjele. Kok opp under omrøring. Når jevningen tykner og når kokepunktet tar du kjelen av varmen og har jevningen i en bolle. La avkjøles til romtemperatur. 
Løs opp gjæren i en bakebolle sammen med melken. Løs opp gjæren. 
Ha i hvetemel, sukker, kardemomme, 1 egg og jevningen.
Elt med en eltekrok i 10 minutter.
Ha i smøren og elt videre i ca 20 minutter på lav hastighet. 
Deigen er ferdig når du kan dra litt i deigen uten av den “sprekker”. Da er den fleksibel, og deilig å jobbe med. Deigen skal være ganske løs, men allikevel slippe bollen.
Hvis den ikke er klar, så elter du den litt lenger. Av og til må den eltes i 30 minutter. 
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Kjevle ut deigen til en stor firkant. 
Bland sammen smør, brunt sukker og kanel. Smør kanelblandingen utover deigen.
Rull sammen deigen til en lang pølse. Skjær deigen i skiver som er ca 2 fingre tykke. Legg rulladeskivene på et bakebrett med bakepapir. Trykk en grop i hver bolle og ha i litt vaniljekrem.
La heve i ca 30 minutter.
Pensle bollene med 1 sammenpisket egg og stek dem på 180 grader til de er gyllne. Dette tar 12-15 minutter.
La bollene avkjøles litt.

Tips:
Topp gjerne bollene med melis blandet med vann og litt ekstra kanel før servering. 

Verdens beste kanelboller