Et godt hvitkløksbrød er noe av det beste som finnes…. Og jeg tror jeg nå har bakt det som må være det beste hvitløksbrødet jeg noen gangs har smakt! Sprøtt på utsiden, saftig på innsiden og med masse smak av urter, hvitløk og kremost. Og det gjør jo ikke noe at det er pent å se på heller… Dette hvitløksbrødet vil garantert imponere både venninner, søsken – og svigermor!

Dette vil jeg si er en perfekt måte å starte helga på…

Oppskriften er til 4 hvitløksbrød!

Brødet:
2,5 dl H-melk
1/2 pose tørrgjær (eller 1/2 pk fersk gjær)
400 g hvetemel
1 ss honning
1 ss salt
4 ss olivenolje
Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin. Kjør med eltekrok til gjæren er løst opp.
Ha i mel, honning, salt og olivenolje. Kjør i ca 20 minutter til du har en smidig deig.
Del deigen i fire og form til 4 store boller. Legg på bakebrett og la heve i ca 45 minutter til dobbel størrelse.
Spray vann på bollene og stek dem i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
Ta brettet ut av ovnen og legg et kjøkkenhåndkle over bollene mens de avkjøles.

Fyll:
150 g smør
4 hvitløksfedd, finhakket
1 dl melk
1 ss sukker
2 egg
2 ss revet parmesan
1 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket persille
1/4 ts salt
200 g kremost (feks Philadelphia)
4 ss potetmospulver (ja, sånn du som barn kokte opp med vann og fikk “potetmos”)
Smelt smøret i en kjele. Ha i hvitløken og la putre på svak varme i 10 minutter. Dra kjelen av varmen og ha i melk, sukker, egg, parmesan, urter og salt. Pisk godt sammen.

Skjær 4 snitt på kryss i toppen av hver bolle. Skjær nesten igjennom bollene, slik at hver bolle har 8 “båter” som henger sammen i bunnen.
Fyll sprekkene med kremost.
Dypp bollene i eggeblandingen. Pass på så eggeblandingen kommer inn i alle sprekker, kriker og kroker på bolllene. Det vil gjøre underverk senere….

Legg de dyppede hvitløksbrødene på et bakrbrett og dryss over potetmospulver.

Stek hvitløksbrødene på 180 grader i ca 20 minutter til de er gylne og saftige!

Dette er en fin liten forrett, eller tilbehøret til helgekyllingen! Etter at du har prøvd disse hvitløksbrødene, blir det vanskelig å gå tilbake til de frosne hvitløksbaguettene…