Denne oppskriften på focaccia fant jeg en gang i tiden i Dag Tjerslans kokebok Italia. En fantastisk oppskrift som jeg bruker ofte. Her har jeg laget min egen variant med urter, hvitløk og cherrytomater!

Denne foccaciaen smaker aller best nybakt, og sammen med gode venner!

Superfoccacia
Total Time
2 hr
Total Time
2 hr
Ingredients
  1. 1 hvitløk med fedd
  2. 6 dl vann
  3. 50 gr gjær
  4. 1 ss honning
  5. 30 gr salt
  6. 2 dl olivenolje
  7. 800 g hvetemel
  8. 200 g durmuhvete
  9. 12 gule cherrytomater
  10. 2 ss finhakket persille
  11. 2 ss finhakket rosmarin
  12. maldonsalt
Instructions
  1. Pakk hvitløken i folie og bak den i ovnen i ca 45 minutter til hvitløken er helt myk.
  2. Varm vannet til 37 grader. Løs opp gjæren i vannet og ha det i en bakebolle. Ha i honning, salt, 1 dl olivenolje og mel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i ca 30 minutter.
  3. Legg deigen i en ildfast form og ha over 1 dl olivenolje. Vend deigen slik at det kommer olje rundt hele.
  4. Press hvitløken ut av feddene og ha oppå foccaciaen sammen med tomatene og urtene.
  5. La deigen heve i ca 45 minutter.
  6. Ha på maldonsalt og stek på 200 grader i 15 minutter.
  7. Flytt foccaciaen over på rist og stek i ca 10 minutter til.
  8. Denne focacciaen er god til tapas, og fylt med feks en god kyllingsalat.
Notes
  1. Bytt ut toppingen, så lager du din egne variant! Her er det kun kreativiteten som stopper deg...
Maten vi deler https://nykvist.no/