Det er januar, og de som driver med dietter står i kø for å verve deg til “sin” diett…. Jada, det ble mye mat i jula. Og jada, vi bør spise litt sunnere i januar! Men må vi gå på en diett for å få det bedre?

Jeg tror ikke det. Jeg tror de fleste av oss klarer oss med å spise litt mer grønt, bevege oss litt mer – og spise variert! Så målet mitt for 2021 er å bevege meg litt mer – og å spise mer grønt!

Og denne pastaen er en fin start! En pasta uten kjøtt – med brokkolini – og en fantastisk dressing med olivenolje, saft og skall fra Sicilianske sitroner (som er på sitt aller beste nå) og hasselnøtter. Og hvis du vil ha kjøtt i denne pastaen, så er det fantastisk godt med stekte biffstrimler eller kylling!

Ingredienser (til 2 personer):
2 porsjoner pasta (jeg har brukt spinatpasta)
150 g brokkolini (her kan du fint bruke brokkoli hvis du ikke får tak i brokkolini)
1,5 dl olivenolje
1 Siciliansk sitron (evnt en “vanlig” økologisk sitron)
1/2 dl grovhakkede hasselnøtter
2 stk vårløk, i ringer
2 ss finhakket gressløk
salt og pepper
4 ss revet parmesan

Fremgangsmåte:
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
Kok brokkolinien i godt saltet vann i 2-3 minutter til de er møre, men har en liten fast kjerne.
Bland sammen olivenolje, skall og saft fra sitronen, hasselnøtter, vårløk og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Hell vannet av pastaen og brokkolinien. Bland alt sammen med dressingen.
Dyss over revet parmesan før servering.
Tips: Ha gjerne over litt spirer eller friske urter ved servering!