I forbindelse med lanseringen av GLØD, har jeg fått mange henvendelser fra personer, butikker og steder med spørsmål om jeg vil komme og spre grillglede. Noen henvendelser er rare og søte mens andre er spennende og interessante. Den hyggeligste og mest engasjerte henvendelsen jeg har fått så langt fikk jeg fra Åshild i bokhandelen Libris i Farsund. Hun sendte en forespørsel full av humør, glede, engasjement og gode ideer til hva vi kunne finne på. Jeg har aldri vært så langt sør i Norge som farsund, så jeg måtte selvfølgelig takke ja til tilbudet om en tur til det blide sørlandet.

Det skal sies at kjøreturen til Farsund var litt lenger enn jeg trodde, og vinden der nede var enda litt sterkere enn jeg hadde tenkt – men FOR et sted! Hyggelige mennesker, store smil, høflige barn og vakre omgivelser!

Jeg hadde sammen med Farsund Libris og Rederiet Hotel invitert til grillaften torsdag 09. juli kl 18.00. Vi hadde lagt ut 50 “billetter” tilsalgs på forhånd, og håpet av vi skulle klare å fylle opp alle stolene. Når vi satte igang grillaftenen så var det rundt 67 grillentusiaster tilstede…. Vi var med andre ord overbooket… Litt fordi Åshild ikke er så glad i å si nei til de siste som ba på sine knær om de kunne få lov til og komme, og litt fordi vi ville spre grillglede til flest mulig!

Før grillaftenen kunne begynne, måtte råvarer hentes og forberedes! Når jeg først var så heldig å få komme til sørlandet, så ville jeg bruke mest mulig lokale råvarer. Jeg fikk derfor blant annet gleden av å besøke Wenche på Penne Økologiske Hage ute på Lista. Et vakrere og mest forblåst sted skal du lete lenge etter! Her skulle jeg gjerne vært i mange timer – for å se, smake, høre og lære. Dessverre tillot ikke timeplanen det denne gangen, så jeg måtte skynde meg tilbake for å forberede grillaftenen.

IMG_0512

Grillaftenen startet med at jeg fortalte litt om meg, boka og min grillfilosofi. Deretter ga jeg deltagerne noen triks og tips til hvordan de skulle imponere gjestene med grillmaten i sommer før de fikk smake grillmat! Noe visste de garantert fra før, og noen tips var forhåpentligvis nye… Deretter fikk de selvfølgelig svar på hvordan de skulle grille den perfekte biffen, den saftigste fisken og de sprøeste grønnsakene. Underveis fikk deltagerne også smake på øl fra Farsund Brewing Company. De fikk også smake på min økologiske grillvin SPLENDORE og Gilde Grillaquavit!

Den hyggelige grillaftenen ble avsluttet med at jeg signerte bøker til de som ønsket det. Jeg vet at det er både entusiastiske grillere, svigermødre og brudepar i Farsund som får GLØD i sommergave den nærmeste tiden :-)

Selv om vi slapp inn 67 grillentusiaster på grillaftenen, så var det mange fler som ønsket å være med, som vi dessverre måtte si nei til :-( Løsningen ble derfor at vi bestemte oss for at jeg skulle grille pizza utenfor Libris dagen etter før jeg forlot Farsund! Som sagt, så gjort….

Libris farsund

Takk for nå Farsund! Dere er fantastiske. Vi sees snart igjen :-)