Det er høst, og det er vel kun et tidsspørsmål om når den frøste snøen laver ned. Julegatene rundt om landet er tent, og det er i overkant en måned til jul….
Hva passer vel da bedre enn en varm sjokolade foran peisen? Og hva er vel bedre enn en liten skvett Baileys i kakaoen? Hmmm… Svært lite….

Varm sjokolade med Baileys

Dette er varm kakao for oss voksne, så her er det en perfekt anledning til å sende barna over til noen venner mens du nyter denne voksen-kakaoen med en du er glad i!
Hvis du verken har peis eller barn, så smaker denne selvfølgelig like gost alene under pleddet. Og dette må jo være en fantastisk anledning til å invitere over en venn du ikke har sett på lenge?

Ingredienser (2 kopper):
5 dl h-melk
2 ss sukker
100 g mørk sjokolade
4 cl Baileys
2 dl kremfløte
2 ss mandelflak
1/2 ts malt kanel

Fremgangsmåte:
Kok opp melken og sukkeret i en kjele. Dra kjelen av varmen og ha i sjokoladen.
Pisk kremfløten til krem. Pass på at kremen ikke blir for mye pisket. Bedre hvis den er litt løs.
Vend inn halvparten av den piskede kremen. Rør forsiktig slik at sjokoladen, melken og kremen blandes til varm sjokolade. Vend inn Baileysen.
Ha den varme sjokoladen i to kopper og topp med resten av den piskede kremen, mandelflak og kanel.

Skål – og god helg!