Det er fredag, og det betyr en ny Ukens Drink! Og denne helgen måtte jo drinken dediseres til Melodi Grand Prix, for i morgen er det finale! Og kanskje den beste finalen på mange år, men flere låter som kan gjøre det bra internasjonalt i Eurovision Song Contest!

Selv om vi ikke kan være så mange samlet for tiden, så betyr jo ikke det at vi ikke kan kose oss! Lag deg god mat og en god drink, for i disse tider trenger de lyspunktene vi kan få! Og MGP er en fin pause fra hverdagen med glitter, fjas og sanger de fleste har en mening om…

Jeg hadde en spørsmålsrunde på Instagram tidligere i uka, der jeg spurte hvilken sang eller artist i årets MGP finale jeg skulle desisere Ukens Drink denne uka til! Det kom mange gode forslag, men det sto mellom to artister – Jorn og Keiino når stemmene var talt opp! Og ettersom Keiino er min favoritt i årets MGP finale, så måtte selvfølgelig drinken hete Monoument, og være en drink som hedrer for Keiino, Monoument og Norge!

En god MGP drink bør være en som både kan drikkes alene, og lages som punch til flere! Og fordi det er MGP, så må den selvfølgelig inneholde bobler! Så Ukens Drink denne uka er en Champagnecocktail! Jeg har brukt “Den søte søster`n” fra Drit Forbanna med smak av Rabarbra og granateple som utgangspunkt. Dette er Spritzer som du bare kan toppe med bobler for en perfekt drink. Du får kjøpt produktene til Drit Forbanna hos blant annet Meny Colloseum, Home & Cottage og Gutta på Haugen. Du finner en oversikt over butikker HER. Jeg har i tillegg blandet inn litt vodka, cointreau, appelsin og bringebær! Dette er en MGP-drink som sparker litt, så ikke drikk for mange før sendingen begynner på tv. Og Keiino: denne bør dere ikke drikke før dere går på scenen, men spare til festen etterpå når dere feirer seieren!

Kristin (@ludokriss) laget noen fantastiske isglass til meg, som ble utgangspunktet for drinken! Hvis du ikke har tid eller mulighet til å lage isglass, så kan du bruke vanlige glass og fylle opp med isbiter.

Monoument (til to drinker):
4 cl vodka
4 cl Cointreau
2 dl Den Søte Søster´n fra Drit Forbanna
2 dl Champagne
Isbiter (hvis du ikke har tid til å lage deg egne isglass)
8 friske eller frosne bringebær
2 appelskinskiver, delt i fire
Full to glass med isbiter, bringebær og appelsin. Fyll opp med vodka, cointreau og Den søte Søster´n. Topp med Champagne like før servering.

Skål, god helg – og lykke til i finalen Keiino!