Mimosa er en klassisk drink rundt om i verden, og skal orginalt lages med appelsinjuice og Champagne. Jeg synes personlig at det blir litt råflott å bruke Champagnen i en slik blandet drink, så jeg har testet ut litt forskjellig! Jeg byttet ut appelsinjuicen med grapefruktjuice, noe som gir en friskere drink med litt bitterhet. Jeg toppet grapefruktjuicen med en Von Buhl, Riesling Brut 2016. En deilig musserende vin laget på Riesling.

Von Buhl er tørr, frisk og har utrolig delikate bobler. Rene aromaer av epler, urter og sitrus, med super konsentrasjon, fantastisk syrlighet og lang avslutning. Tydelig Riesling med super kompleksitet, og den bør ifølge ekspertene serveres i hvitvinsglass fremfor det klassiske champagne glasset

Ukens drink Mimosa

Dette er en forholdsvis alkoholsvak drink som passer perfekt før middagen. Det er jo en grunn til at mange velger å servere Mimosa til frokosten når man skal feire noe stort. Denne drinken gjør at du overlever en lang dag etterpå… 

Hvis du ikke er så glad i grapefrukt, så kan du fint bytte ut grapefruktjuicen med en annen juice. Både appelsin-, klementin- og eplejuice passer fint i denne drinken. Men min nye favoritt har blitt Mimosa med grapefruktjuice!

Ingredienser (til en drink):
4 cl musserende vin (feks Von Buhl, eller en annen favoritt)
8 cl grapefruktjuice
Isbiter
1 stilk frisk timian

Fremgangsmåte:
Fyll et høyt glass med isbiter.
Ha i timian og musserende vin, og topp med grapefruktjuice.
Rør forsiktig rundt før servering. 

Skål, og god helg!