I dag er det Margaritaens dag! Ja, alt har sin dag i 2019 – også Margaritaen! Denne klassiske drinken er jo opprinnelig laget med tequila, lime og Cointreau! Men som vanlig må jeg jo lage en vri her på Ukens Drink. Tequilaen kommer man ikke unna, men jeg har byttet ut lime og Cointreau med appelsin, jalapeno og Triple Sec.
Jeg er i utgangspunktet skeptisk til tequila, men det er nok på grunn av et par uheldige “fyllekuler” på tequilashots som 18-åring…
Den gangen var det den “norske” tequilaen med somrero på korken som gikk ned. Den klarer jeg ikke lukten av lenger. Men i dag finnes det mange gode tequilaer som ikke bringer frem gamle dårlige minner… Det finner brune tequilaer som kan nytes som en Cognac, eller som den lyse varianten jeg har brukt her, som passer perfekt i drinker! 
Når du skal kjøpe tequila, så kjøp en som er merket med 100% agave! Da får du et rent, ekte og bra produkt!

Ingredienser (til 1 drink):
4 cl Tequila
2 cl Triple Sec
Saften av 2 appelsiner
1/2 ts finhakket frisk jalapeno
Isbiter
2 skiver frisk jalapeno

Fremgangsmåte:
Ha Tequila, Triple Sec, appelsinjuicen og jalapenoen i en shaker med is. Du kan også ha det i en mugge med isbiter. Shake eller rør godt slik at alt er blandet.
Hell drinken over i avkjølte glass. Du kan enten helle over i et “cocktailglass”, eller du kan fylle et longdrinkglass med isbiter og helle den over. 
Pynt med et par skiver jalapeno.