Ja, påske er Kvikk Lunsj for mange. Og for dere som følger denne bloggen, så har det blitt en del smaker som minner om Kvikk Lunsj i det siste. Det er litt fordi Kvikk Lunsj er en av mine guilty pleasures, men også fordi Kvikk Lunsj er smaken av påske. Jeg har ikke brukt Kvikk Lunsj i denne oppskriften, men prøvd å gjenskape smakene i drinkform.

Ukens drink Nykvist Maten vi deler

Resultatet ble denne drinken basert på kakaolikør, Cognac, vaniljeis, sjokolade og kjeks. Den er farlig god, og kan serveres i solveggen – men også som en dessert. Dette er en drink for voksne som bringer frem barndomsminnene (ihvertfall for meg). Bortsett fra alkoholen da :-p 

Ingredienser (til 2 drinker): 
4 cl vodka
4 cl Creme de cacao
2 cl Cognac eller Brandy
4 kuler vaniljeis
8 stk Digestive kjeks
4 ss sjokoladesaus

Fremgangsmåte:
Ta ut vaniljeisen fra frysen og la den stå i romtemperatur i 30 minutter.
Kjør vodka, Creme de cacao, Cognac, vaniljeis og kjeks i en food prosessor til den er jevn. ikke kjør for lenge, for vi vil gjerne ha igjen litt kjeksbiter.
Ha drinken i to glass og topp med sjokoladesaus og litt ekstra knust kjeks. 
Dette er en drink som bør spises med skje på grunn an kjeksbitene. Du kan også kjøre den lenger i food prosessoren og servere den med sugerør. 

Ukens drink Nykvist Påske