Det er igjen helg, og tid for Ukens Drink her på Maten vi deler! I dag får du oppskriften på en frisk og syrlig rakker med hint av honning og whiskey! Bruk helst en Bourbon whiskey uten røyksmak for best resultat.

Nå er blodappelsinene i butikken, så hvis du får tak i de, så kan du gjerne bytte ut grapefrukten med saften av blodappelsin (eller røde appelsiner som de kalles i butikken for tiden)! Hvis appelsinene er søte, så kan du gjerne tilsette litt ekstra sitronsaft!

Denne drinken skal shakes med isbiter, og hvis du ikke har en shaker hjemme, så kan du også ha ingrediensene i et litersmål og røre godt sammen med isbiter før du siler drinken over i glasset!

Honningsirup (til flere drinker):
1 dl god honning
1 dl vann
Ha honning og vann i en kjele. Kok opp og la koke til honningen har løst seg opp i vannet. Avkjøl.

Grapefruktcocktail (til èn drink):
4 cl god whiskey uten røyksmak
2 cl honningsirup (se oppskrift over)
4 cl grapefruktjuice
1 cl sitronsaft
isbiter
Ha alle ingrediensene i en shaker og shake i ca. 20 sekunder til drinken er iskald.
Sil drinken over i et cocktailglass.
Tips: Pynt gjerne glasset med en grapefruktbåt før servering.