Det er fredag, og tid for Ukens drink! Ettersom vi i Oslo ikke har mulighet til å gå på bar, så er det tid for å lage bar hjemme…
Tranen bar har utviklet premixers som du kan kjøpe i butikken – og lage festaften hjemme! Premixen finnes i tre varianter: Espresso Martini, jordbær & sitrongress og grapefrukt og ingefær.

Denne varianten er en premix med smak av grapefrukt og ingefær, som du fyller på med 1,2 dl sprit av valgfri variant. Deretter legger du flasken i fryseren i 45 minutter. Rist flasken, så er den klar for servering. En flaske gir tre drinker! En perfekt cocktail når du nå kun kan ha to venner på besøk (ihvertfall i Oslo) Jeg kjøpte flasken på Juels 33 i Skovveien. Du kan også bestille drinkmixen på nettsiden til Svanen, og plukke dem opp på Svanen torsdager og fredager. Nå får du også kjøpt Svanens drinkmix på Winther på Aker Brygge!

Den ferdige drinken er søt, syrlig og lett bitter. Den er frisk og behagelig å drikke, og har et mildt hint av ingefær. Dette kan fort bli en favoritt i sola i sommer! I tillegg følger det med en liten boks med strø som du kan dyppe kanten av glasset i, så får du enda litt mer smak i hver slurk. Et tips er å dyppe kanten av glasset i litt eggehvite før du dypper den i strøet, så sitter det bedre.

Oppskrift (til 3 drinker):
1 flaske Svanen premixer grapefrukt og ingefær
1,2 dl sprit (jeg brukte vodka)
Fyll opp flasken med sprit. Legg flasken i fryseren i 45 minutter.
Rist flasken godt og heell den over i cocktailglass.
Hvis du synes drinken er litt for søt, så kan du presse noen dråper sitronsaft i hver cocktail før servering!

Skål – og god helg!