Denne uka testet vi ut en nykommer på polet – Fjording! Usikker på når dette produktet kom i hyllene, men det er første gang vi ser den ihvertfall.

Fjording, Ukens drink, Maten vi deler
I en gjennomsiktig vakker designet flaske er det ingen tvil om at dette er en nordisk Baileys-variant. Designet på flaska er såpass likt akevitt-variantene til Hellstrøm at vi mistenker at det her er snakk om samme designer som har fått lekt seg. Likt eller ikke – vakker flaske er det ihvertfall!
Denne likøren er laget av potetsprit, fløte, karamell, hasselnøtter og kakao. Smaksmessig minner den om Baileys, men hakket mindre søt – og med en mild ettersmak av hasselnøtter.

Fjording, Ukens drink, Maten vi deler

Ukens drink måtte jo bli en vinterdrink basert på Fjording. Sammen med kaffe, ristede hasselnøtter og tørkede bringebær ble dette en innertier av en cocktail som skal lages mange ganger denne vinteren. Kanskje dette blir favoritten før julebordet?

Ingredienser (til 2 drinker):
2 dl Fjording (kan erstattes av Baileys)
1 dl espresso
6 isbiter
1 dl kremfløte
6 hele kaffebønner
6 frysetørkede bringebær
6 grovhakkede hasselnøtter, ristet i en tørr panne

Fremgangsmåte:
Ha Fjording, esprsso og isbiter i et litersmål. Rød rundt til alt er kaldt.Sil vekk isbitene.
Pisk fløten til løs krem og vend inn i Fjording-blandingen.
Ha drinken i to coctailglass og topp med hele kaffebønner, knuste frysetørkede bringebær og hasselnøtter.

Fjording