Det er jul, og vi nordmenn finner frem den tradisjonelle tomtegløggen år etter år. Men hva med å prøve en annen variant i år? Hva med en Eple- og ripsgløgg fra Hovelsrud Gård på Helgøya? Den er frisk, syrlig og mye bedre enn mange av de sukkersøte variantene der ute.

Jeg varmer opp gløggen med litt kanel og smaker til med rom før servering. Så enkelt – og så godt! Til de minste dropper du selvfølgelig bare romen… :-) Og hvis du er skikkelig vågal, så kan du også la en rosmarinkvst trekke med i gløggen i et minutt før servering. Men pass på: det er ikke alle som liker rosmarinsmak på gløggen sin!

Ingredienser (til 5 personer):
1 liter Eple- og ripsgløgg fra Hovelsrud Gård
4 kanelstenger
1,5 dl rom eller calvados

Fremgangsmåte:
Ha gløggen i en kjele sammen med kanelstengene og varm opp nesten til kokepunktet.
Dra kjelen av varmen og tilsett romen før servering.

Med dette ønsker jeg deg er riktig god jul, og et fantastisk nytt år!