Det er igjen fredag, og klart for ukens drink her på bloggen. Etter mange fine tilbakemeldinger etter forrige ukes drink tenker jeg at dette må vi fortsette med…
Det er høst i lufta, og landet flommes over av gode epler – og gode eplejuicer. De må nytes nå mens de er på sitt aller beste.
Etter en tur innom Gutta på Haugen for å kjøpe inn litt godsaker til helga fant jeg eplemosten “Soli” fra Dyre Gård i Rygge. Mosten er søt og frisk, og har masse smak. Min første tanke var at denne må testes ut i en drink. Og sammen med et hint av rosmarin og sitron ble dette en morsom og god coctail – som passer perfekt som aperitif før helgens middag! Eller foran peisen en fredag ettermiddag….

Oppskrift: Jan Ivar Nykvist Foto: Mats Dreyer


I denne drinken har jeg brukt en Hennesey VS Cognac som jeg hadde stående. Her kan du bruke den Cognacen du liker best, men ikke kast bort din aller beste XO-cognac til denne drinken.

Ingredienser:

Rosmarinsirup:
2 kvister frisk rosmarin
2 dl sukker
2 dl vann
1 økologisk sitron

Coctail:
2 cl Cognac
6 cl eplemost
1 ts rosmarinsirup

Servering:
1 coctailglass
1 stor isbit
Frisk rosmarin

Fremgangsmåte:

Rosmarinsirup:
Ha alle ingrediensene (bortsett fra sitronen) i en kjele og kok til sukkeret er løst opp og den begynner å tykne litt.
Sil og avkjøl sirupen.
Ha i saften og skallet fra sitronen.

Coctail:
Ha en isbit og 2 cl Cognac i hvert coctailglass.
Topp med eplemost og rosmarinsirup.
Pynt med frisk rosmarin.

Denne drinken kan du også lage som en longdrink i et større glass. Da fyller du opp drinkglasset med isbiter. Har i 4 cl cognac, har i 1 ss rosmarinsirup og fyller opp med eplemost.

Ikke så glad i Cognac? Prøv ut Tyttebær GT da vel? Det var Ukens Drink forrige uke :-)