Det er igjen fredag, og tid for “Ukens Drink”. Fikk du prøvd forrige ukes “Eple- og Cognaccoctail“? Jeg tenkte vi skulle holde oss til Cognac som base ettersom det er høst og vinteren banker på døra. Denne uka blir det en “Comquat on rocks”. Dette er en drink som passer under varmalampa på verandaen, eller under pleddet foran peisen. Den passer også perfekt som en velkomstdrink, eller hva med å servere den som en “After dinner drink”?


I går fikk du oppskriften på rosastekt lammestek her på bloggen. Til den lammesteken lagde jeg en Comquatsirup. En sirup laget på små bitre miniappelsiner, sukker, kaffebønner, pepper og vanilje. Det er den samme sirupen du bruker i denne drinken, så hvis du lager opp litt ekstra Comquatsirup, så har du både til helgens middag – og drink! Smart?

Ingredienser:

Comquatsirup (til flere drinker):
20 stk comquat
4 dl vann
240 g sukker
2 vaniljestenger
1 ts hel sort pepper
1 ss hele kaffebønner

Drink (1 drink):
4 cl Cognac (feks Hennesey VS)
2 ss Comquatsirup
Isbiter
Soda vann

Fremgangsmåte:

Comquatsirup:
Del comquatene i to på tvers og ta ut stenene.
Ha alt i en kjele og kok i ca 15 minutter til laken tykner og comquatene er myke. Avkjøl.

Drink:
Fyll et longdrinkglass med isbiter. Ha i Comquatsirup og Cognac.
Topp med litt Soda vann før servering.


I denne oppskriften har jeg brukt en Hennesey VS Cognac. Det betyr at jeg sparer min beste XO Cognac, og bruker en VS Cognac til denne drinken. Ettersom Cognacen her skal blandes ut med andre smaker, så er det perfekt og bruke en VS.