Er du fortsatt på hvit måned? Klarer du å fullføre? Jeg skal hjelpe deg litt på veien med denne ukens drink! Dette er siste helgen før det er februar, og det feires med en fantastisk frisk alkoholfri drink her på Maten vi deler!

Gin fizz er en klassisk drink bestående av gin, sukkerlake og sitronsaft. Og hva hvis du har lyst på en alkoholfri variant uten gin? Da har det kommet en fantastisk nyhet på markedet som heter GINISH. Merk deg navnet, for dette kan bli et av årets “trendprodukter” alle vil ha. Jeg fikk smake den denne uka, og har fått en ny alkoholfri favoritt. Og det beste av alt? Fra neste uke får du kjøpt GINISH hos oss i Oktopus studio! Den var så god at vi bare måtte ta den inn i vår lille butikk. Så nå får du snart både hjemmelaget keramikk og alkoholfri gin hos oss! Du kan også bestille GINISH på leske.no hvis du ikke bor i nærheten av vårt fotostudio!

Og hvorfor Gin fizz lurer du kanskje på? Nå er Amalfi-sitronene i butikken, og da må de brukes så mye du klarer før sesongen er over. Amalfi-sitroner er kanskje verdens beste sitroner… Du kan selvfølgelig bruke vanlige sitroner hvis du ikke får tak i sitronnee far Amalfikysten. Men se etter sitronene med blader i butikken – de er sannsynligvis far Amalfi-kysten! Et lite tips er å kjøpe inn ekstra sitroner. Press ut saften og frys ned i isbitformer. Da har du saften fra Amalfi-sitroner hele året!

Hvis du vil lage en gin fizz med alkohol, så bytter du ut GINISH med alkoholholdig gin! Da trenger du 4 cl gin istedenfor 5 cl GINISH pr drink!

Ingredienser (til 2 drinker):
1 dl sukker
1 dl vann
1 dl GINISH
6 cl sitronsaft
1 eggehvite
Isbiter
2 dl club soda

Fremgangsmåte:
Start med å lage sukkerlaken. Kok sukker og vann til sukkeret er løst opp. Avkjøl.
Ha sukkerlake, GINISH, sitronsaft, eggehvite og isbiter i en shaker. Du kan også bruke for eksempel et glass med tett lokk. Shake i 30 sekunder.
Fyll to glass med isbiter og hell over drinken. Topp med club soda.

Tips:
Får å få en ekstra liten vri på min Gin Fizz toppet jeg den med et lite dryss lakrispulver!

Skål – og god helg!