Tunfisktartar med pepperrotkrem, sprø potet og vaktelegg!

Dette er en av forrettene jeg serverte til jentejulebordet du kan lese om tidligere på bloggen.

 

Oppskrift til 4 personer:

2 ss knust potetgull

4 vaktelegg

 

Tartar:

250 g rå tunfiskfilet

2 ss finhakket gressløk

1 ss sitronsaft

salt

pepper

1 ss olivenolje

*Kutt tunfisken i små terninger og bland med gressløken og olivenoljen. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Pepperrotkrem:

2 ss rørosrømme

1/2 ts revet pepperrot

1 ss finhakket gressløk

sotronsaft

salt

pepper

*Bland rømme, pepperrot og gressløk. Smak til med salt, pepper og sitron. Husk at pepperrotkremen trekker smak når den får stå litt. Lag den gjerne et par timer før gjestene kommer og sett den i kjøleskapet til den skal serveret.

 

Servering:

*Ha 1/2 ss pepperrotkrem på hver tallerken. Legg tunfisktartaren oppå pepperrotkremen og topp forretten med knust potetgull. Ta toppen av de rå vakteleggene og hell egget forsiktig ut i hånden. Ta vekk eggehviten og legg eggeplommen tilbake i skallet. Sett vaktelegget på toppen av retten og server.

*Husk: be gjestene helle eggeplommen ut av skallet før de spiser retten. Skallet skal selvfølgelig ikke spises, men bare være en del av presentasjonen :-)