Når man skal ha gjester på middag eller på vorspiel, så er det alltid gøy å servere en drink når de kommer. Da gjelder det å finne en drink som ikke er for sterk, slik at gjestene ikke krabber under bordet før middagen er servert. Jeg liker også at velkomstdrinken har en perfekt balanse mellom det syrlige og søte, og lite passer vel bedre enn en tropisk drink nå når sola begynner å varme.

Denne drinken er egentlig en granitè som jeg lager og har stående i fryseren. Når den skal serveres tas den ut av fryseren, skrapes opp med en gaffel som snø. Ha granitèen i coctailglass og topp med musserende vin! Du kan også servere denne granitèen som en del av middagen, som hvilerett. Den passer perfekt som en oppfrisker for ganen hvis du serverer mange retter. Den passer også som dessert for de som ikke er så glad i de søte klissete dessertene…. Hvis du serverer den som hvilerett eller desssert kan du fint servere den uten å toppe den med musserende vin. Men enda morsommere hvis du gjør det :-)

Tropisk drink med mango og pasjonsfrukt
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
 1. 3 dl vann
 2. 1 dl sukker
 3. 1 vaniljestang, splittet i to
 4. 1 moden mango
 5. 2 pasjonsfrukt
 6. Musserende vin
 7. Frisk mynte
Instructions
 1. Kok opp vann, sukker og vaniljestang. Kok til sukkeret er løst opp. Avkjøl.
 2. Sil sukkerlaken.
 3. Skrell mangoen og skjær ut fruktkjøttet. Ha det i sukkerlaken og kjør til jevn purè.
 4. Ha i innmaten fra pasjonsfruktene. Smak til blandingen. Tilsett litt mer pasjonsfrukt hvis du vil ha den syrligere, eller litt mer mango hvis du vil ha den søtere. Du kan også ha i feks litt sitronsaft og -skall eller litt finhakket mynte.
 5. Ha blandingen i en boks med tett lokk og sett i fryseren.
 6. Vent til granitèen er helt frossen. Du kan gjerne gjøre dette i god tid, for den holder seg flere måneder i fryseren! Du kan jo også alltid en boks granitè stående i fryseren, for man vet jo aldri når man får besøk av gjester som har lyst på en drink, eller en frisk granitè.
 7. Ta boksen ut av fryseren og skrap opp innholdet med en gaffel, slik at det dannes "snø". Løft dette over i avkjølte coctailglass, og skrap videre til du har nok til alle.
 8. Topp granitèen med musserende vin og frisk mynte.
 9. Server gjerne drinken med sugerør, slik at gjestene kan røre før de nyter drinken, slik at de får med seg alle smakene!
Maten vi deler https://nykvist.no/