Når du først har kjøpt torsk av fantastisk kvalitet, så gjelder det å bruke den for alt den er verdt! Her har jeg prøvd å gjenskape smakene man kjenner fra en velkjent bacalao, men med pasta og fersk torskefilet!

Torskefilet:

800 g torskefilet med skinn

2 ss meierismør

2 hvitløksfedd

salt

pepper

*Kutt torskefileten i serveringsstykker og krydre hvert stykke med salt og pepper.

*Brun smøret i en stekepanne og ha i hvitløksfeddene. Stek torskefiletene på skinnsiden på middels varme i ca 10 minutter. Øs det brunede smøret over torsken under hele steketiden.

 

Pasta:

I denne oppskriften har jeg brukt en fantastisk pastavariant med sort trøffel jeg kom over på Marshmanns matmarked på Skøyen. Du kan selvfølgelig lage din egen pasta, eller velge din favorittpasta istedet.

IMG_7716

 

Tomatsaus:

500 g cherrytomater

3 ss olivenolje

1/2 løk

1 gulrot

1 ts tomatpurè

2 hvitløksfedd

salt

pepper

*Del tomatene i to og legg utover et brett med bakepapir. Ha over 2 ss olje og tynne skiver av hvitløk. Stek i ovnen på 130 grader i ca 45 minutter til de begynner å grympe.

*Finhakk løk og gulrot. Ha i en kjele sammen med 1 ss olje. Fres i 3 minutter. Ha i tomatpurèen og la frese i 2 minutter til.

*Ha i de bakte tomatene og la koke i ca 15 minutter. Kjør til jevn saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

Anretning:

*Kok pastaen og vend den inn i tomatsausen.

*Anrett pastaen i en dyp tallerken og topp den med skiver av pannestekt torskefilet og tynne skiver av rå fennikel. Jeg har i tillegg pyntet retten med litt brønnkarse og litt ekstra olivenolje.

*Server gjerne denne retten med nybakt focaccia med oliven og soltørket tomat i! Mmmmm…..