Hjemmelaget nuggets av torsk (eller fiskepinner om du vil) er en fin måte å få hele familien til og spise mer fisk på. Her serverer jeg torskenuggetsen med en hjemmelaget majones laget på 20 sekunder. Du kan gjerne også servere ovnsbakte eller kokte grønnsaker ved siden av. Eller kanskje nyfritert pommes frites – og vipps har du hjemmelaget fish and chips. Hvis du synes majonesen blir litt kraftig tilbehør kan du fint bytte den ut med en remulade for en litt mer klassisk rett. 

Torskenuggets med urte- og ingefærmajones smaker fantastisk som en forrett, som en del av tapasen eller som kveldssnacks.

Torskefileten skjæres i strimler og paneres i mel, egg og panko. Panko er “japanske brødsmuler” som er laget av lyst brød uten skorpe, og er grovere i konsistensen enn det norske griljermelet. Panko har derfor blitt min store favoritt når jeg skal panere noe! 

Majonesen har jeg smakt til med revet ingefær, sitronskall, røkt paprikapulver og friske urter. Her kan du veriere smaken etter hva du skal bruke den til. Hvis du dropper ingefær og paprikapulver får du feks en ren og enkel urte- og sitronmajones som passer perfekt til rekene. Dette er en grunnoppskrift som du kan smaksette etter eget ønske. 

Torskenuggets med urte- og ingefærmajones
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Torskenuggets
 1. 600 g torskeloin (torskefilet uten skinn og ben)
 2. Salt og pepper
 3. 100 g siktet hvetemel
 4. 2 egg
 5. 2 dl Panko
 6. Frityrolje
Majones
 1. 2 egg
 2. 2 ss hvitvinseddik
 3. 1 ss sitronsaft
 4. 1 ts sennep
 5. 4 dl solsikkeolje
 6. 1 dl olivenolje
 7. 2 ss kaldt vann
 8. 2 dl friske urter (feks basilikum, dill, kjørvel og/eller persille)
 9. 1 ss røkt paprikapulver
 10. 1 ss revet ingefær
 11. 2 ss revet sitronskall
 12. Salt og pepper
Torskenuggets
 1. Skjær torskefileten i fingetykke strimler. Her kan du bestemme litt selv hvor stor stykker du ønsker. Bare pass på at de ikke blir for små. Krydre torskestykkene med salt og pepper.
 2. Vend torskestykkene i først mel, så i sammenpisket egg og til slutt i panko. Legg de panerte fiskestykkene på en tallerken med papir.
 3. Ha frityrolje i en vid kjele. Det skal være frityrolje ca 3 cm opp i kjelen. Varm opp frityroljen til 180 grader. Mål med et steketermometer. Du kan også dyppe en treøse ned i oljen. Når det bruser rundt øsa er oljen ca 180 grader.
 4. Friter torskenuggetsen til de er gylne. Snu dem flere ganger underveis slik at de blir gylne rundt hele.
Majones
 1. Ha egg, eddik, sitronsaft og sennep i et litersmål. Ha solsikke- og olivenolje oppi litersmålet. Hell oljen forsiktig i, slik at oljen legger seg på toppen av eggene. Ha i vannet. Legg urtene på toppen.
 2. Sett stavmikseren helt i bunnen av blandingen. Kjør stavmikseren i bunnnen i noen sekunder for å blande sammen, og dra stavmikseren sakte opp mot overflaten mens den går. Hele prosessen tar ca 10 sekunder - og du har tidenes raskeste majones.
 3. Ha paprikapulver, ingefær og sitronskall i majonesen. Smak til med salt og pepper. Sett majonesen kjølig til den skal serveres.
Notes
 1. Server gjerne poteter og grønnsaker til torskenuggetsene hvis du vil ha det som hovedrett!
Maten vi deler https://nykvist.no/