Dette må være verdens enkleste tilbehør! Ved å tilsette en god mozzarella og litt godt brød forvandles det til verdens enkleste og beste lunsj, koserett eller kveldsmat!
Det viktigste du trenger for at denne retten skal bli verdens beste er GODE tomater! Her nytter det ikke med umodne tomater av dårlig kvalitet som ikke har sett sola. Her må vi ha solmodne tomater som har fått vokse seg naturlig store og som dermed er fulle av smak. Gode tomater er noe av det beste som finnes! Disse norske bifftomatene snublet jeg over på Maschmanns matmarked på Skøyen. De lå der og ropte om å bli brukt. Og så gode tomater trenger ikke så mye…. Litt syre og litt ekstra smak, så fremheves smaken enda mer!

tomaterblogg2

Tomatsalat med syrlig hvitløksolje
Serves 4
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 2 fedd hvitløk
  2. 1 dl god rapsolje
  3. 1 ss sitronsaft
  4. 1/2 ts revet sitronskall (av økologisk sitron)
  5. 2 store bifftomater
  6. Salt og pepper
Instructions
  1. Finhakk hvitløksfeddene og fres i 1 ss rapsolje på middels varme til de blir myke. Dette tar ca 5 minutter. Ha på resten av oljen og la stå på middels temperatur i 10 minutter. Avkjøl. Smak til hvitløksoljen med sitron. Tips: Lag opp lit ekstra av denne oljen, så har du en hvitløksolje du kan bruke til å steke kjøtt og grønnsaker i. Holder seg flere uker i kjøleskap.
  2. Skjær tomatene i skiver og legg utover tallerkener. Ha over salt og pepper og romtemperert hvitløksolje.
Notes
  1. Topp gjerne tomatsalaten med mozzarellaost, frisk basilikum og litt balsamico i tillegg. Da får du en klassisk tomat- og mozzarellasalat - med smak av hvitløk!
Maten vi deler https://nykvist.no/

tomater1