Dette er en versjon av tilslørte bondepiker! Desserten ble servert til 6 mat- og livsglade jenter fra Klepp – derav navnet :-)

 

Til 4 personer

 

Epler:

2 faste syrlige epler

1 ss meierismør

2 ss sukker

1 vaniljestang

1/2 ts kanel

1 ss sitronsaft

*Skrell eplene og del dem i jevne terninger. Stek dem raskt i smør sammen med kanel og vaniljestang. Ha på sukker og stek til de er gyllne. Pass på at de ikke steker for lenge, for da får du eplepurè, og det vil vi ikke ha her. Viktig at det er litt tyggemotstand i eplene… Ha i sitronsaften. Serveres varme.

 

Mascarponekrem:

4 ss mascarpone

1 ss sukker

1 vaniljestang (kun frøene)

revet skall fra 1/2 sitron

*Bland alle ingrediensene og sett kjølig til den skal brukes.

 

Servering:

4 ss knuste pepperkaker eller peppernøtter

4 lange stilker mynte

*Legg epler, mascarponekrem og knuste pepperkaker lagvis i små glass. Hvis du har bitte små keramikkpotter, så er det det aller kuleste! Avslutt med knuste pepperkaker på toppen slik at det ser ut som jord.

*Sett en stilk med mynte i midten av hver dessert slik at det ser ut som at den vokser opp av jorden.

Bildet av retten ble dessverre ikke det fineste, men retten ble morsom – og god :-)