Nye Volvo XC40 er designet for en urban livsstil. Så for å gi oss en liten forsmak på hva du kan forvente når bilen kommer på markedet, ble vi invitere til en eksklusiv, urban og en litt annerledes prelansering. Restaurant “Stock” i Barcode i Oslo Sentrum hadde for anledningen blitt omvandlet til “The Restaurant – inspired by Volvo XC40”! Middagen ble med andre ord dekket av Volvo. Alle bildene i blogginnlegget er tatt av Mats Dreyer.

Mesterkokk Tom Victor Gausdal fikk en utfordring –  å utvikle en meny inspirert av bilen. Mange vil kanskje synes det er rart å koble en bil opp mot mat? Ja, det er jeg til en viss grad enig i. På en annen side, så handler det mye om det samme. Her er fokuset nordisk design, impulser fra verden og estetikk. Både designen av Volvo XC40 og maten handler om å strippe det ned, fjerne alt unødvendig. Fokuset er også å få frem det undommelige og urbane preget, noe som gjorde det naturlig å arrangere middagen i Barcode – samtidig som det tradisjonsrike og eksklusive bevares.

Ideen med middagen var å gjøre den konsentrert i smaken og utrykket – akkurat som Volvo XC40! Godt håndtverk som varer og er brukervennlig.

Menyen vi fikk servert var:
Østers med sudachigranitè


*
Yakitori kongekrabbe med syltet skorsonnerot, pepperrot og kongekrabbebuljong.


*
Pannestekt kamskjell med sellerirot, trompetsopp, sprø sortkål og saus med fermentert sellerirot.


*
Torsk i blanquettesaus med finsk kaviar, potetcrumble, tang og friske urter.


*
Canette (ung and) fra holte Gård, maisemulsjon med grønn chili og andedumpling med ingefær.


*
Norske blåbær med luftig lemoncurd, frossen sprø melkesjokolademousse og munker.

En fantastisk restaurantopplevelse, som vi gladlig hadde betalt godt for på en “ordentlig” restaurant. Tom Victor hadde tatt sin oppgave som Volvo-kokk seriøst og vist bilen respekt. her var det både konsentrerte smaker, elegant anretning og ikke minst en meny strippet for unødvendig “dilldall”.

“The restaurant – inspired by Volvo XC40” holder åpent 25.-28. oktober, så hvis du ikke har booket bord allerede – så bør du gjøre det nå!

Ps: Jeg ønsker meg en Volvo XC40 til jul :-)

Alle bildene i dette blogginnlegget er tatt av Mats Dreyer!