I dagens utgave av VG tester jeg årets grillnyheter sammen med Mona Halvorsen, Petter Gullikstad (Grillsjefen) og Martin Guin Troset (Smalhans). Artikkelen kan også leses på VG+ HER!

Testen var en blindtest. Det vil si at Grillmester Johnny Krosby grillet kjøttet, og vi smakte uten å vite hva vi smakte på. Det vil si at vi ikke skulle bli påvirket av verken produsent, pris eller emballasje.

Konklusjonen er vel at det er fryktelig mye dårlige produkter der ute i den marinerte grilljungelen. Noen produkter hadde alt for dårlig kvalitet på kjøttet de brukte, og veldig mange produkter hadde den samme kjedelige marinaden…

Blant alle grillnyhetene vi testet, så var det den asiatiske grillribba fra Rema 1000 sitt grillsortiment som kom aller best ut! Produktet er tilberedt Sous Vide, som vil si at det er ferdigtilberedt i vakum når du kjøper det. Det skal med andre ord bare varmes og gis en grillet overflate på grillen. Dette produktet hadde også en løs pose med asiatisk glaze i pakka som du kan pensle på kjøttet mot slutten av grilltiden. Dette blir nok min grillfavoritt i sommer :-)

Grilltest vinner

Som sagt, så var det veldig mange dårlige produkter i testen. Istedenfor å kjøpe ferdigmarinert kjøtt av varierende kvalitet, vil jeg i sommer anbefale deg å kjøpe rent kjøtt av god kvalitet som du marinerer selv. Marinering er enkelt og kan være veldig godt.

Det eneste du trenger å tenke på når du skal marinere er ordet KOS!

K – Krydder: Her kan du bruke urter, chilipulver, karri, soyasaus eller andre smakstilsetninger etter ønske.

O – Olje: Bruke gjerne en smaksnøytral olje som feks raps- eller solsikkeolje.

S – Syre: Her kan du feks bruke sitronsaft, hvitvinseddik eller vin.

Når du lærer deg disse tre ingrediensene, så lager du din egen marinade på 1- 2 – 3! Bruk heller pengene på et kjøttstykke av god kvalitet – og mariner selv! Da får du akkurat den smaken du vil, samtidig som at du vet nøyaktig hva marinaden inneholder!

Ha en GLØDende grillsommer :-)