I 2015 skal alle ha en mening om alt og alle. Terninger kaster på antrekk, frisyrer, nye biler, havregryn og kjøkkenmaskiner. Noen av disse terningkastene hjelper oss å ta valg i hverdagen når vi skal velge riktig tv eller smake en ny vin for første gang. Terningkast kan med andre ord være positivt i noen sammenhenger, men også ta liv i andre sammenhenger. Ikke så ofte terningkast tar menneskeliv, men jeg tenker mer på at et terningkast for eksempel kan ta livet av en restaurant. Et dårlig terningkast i en av landets store aviser kan gjøre at gjestene uteblir, og livsgrunnlaget forsvinner….

Når det gjelder kokebøker, så er det ikke så ofte det kastes terningkast. Når det først gjøres, så er det kjempegøy! Nei, det er jo aldri noe morsomt å få kritikk eller dårlige terningkast, men samtidig er det gøy å bli vurdert! Alltid gøy at noen legger merke til det man gjør.

Denne gangen var det Hamar Arbeiderblad som kastet terninger på årets kokebøker. Ingen selvfølge at en grillbok er med i vurderingen i slutten av november… En hyggelig omtale! Det negative er at det ikke er så mange pølseoppskrifter i boka, og det er et helt bevisst valg. Jeg har med grillboka GLØD prøvd å vise at grilling er så mye mer enn pølser, kyllingbryst og koteletter.

Det ble ikke utdelt noen 6-ere i kokeboktesten, men to 5-ere: til kokebøkene “I Setesdals kulinariske Skattekammer” og salgssuksessen Trines Mat 2! Gratulerer :-)

Jeg tar av meg hatten og takker for terningkast 4 og fin omtale! Mandag skal Årets beste kokebok kåres, og i desember skal NRK kåre årets beste kokebok. Det skjer med andre ord mye spennende fremover… 

anmeldelsehamararbeiderblad