Foto: NRK

3. juni 1924 så Ingrid Espelid dagens lys på Askøy, utenfor Bergen. Lite visste hun og resten av verden da at hun om noen år skulle bli hele Norges matmor, tv-kokk og inspirasjonskilde til både hverdags- og festmat.

Ingrid utdannet seg til hustellærer, men det var først på begynnelsen av 60-tallet at hele Norge fikk øynene opp for lille store Ingrid. Da begynte hun som programsekretær for kosthold, ernæring og forbrukerstoff i NRK, og etterhvert som programleder for “Fjernsynskjøkkenet”. Det ble totalt laget over 300 episoder av “Fjernsynskjøkkenet”, og hun ble etterhvert som “Hele Norges Matmor”!

I tillegg til tv har Ingrid også gjort seg bemerket på kokebokfronten. Etter at hun ga ut “Ingrid Espelid ber til bords “, har hun skrevet, kvalitetssikret og vært involvert i over 50 bokutgivelser.

Ingrid rakk i sommer å feire sin 94-års dag sammen med de hun var mest glad i. Lars, Scott og lille Flekken har gjennom mange år vært Ingrids aller nærmeste, og har nok vært grunnen til at Ingrid fikk en fin tid – helt til det siste. Takk for at dere var der for vår alles Ingrid.

Foto: Dagbladet

Så kjære Ingrid:
94 år er en respektabel alder, og  du fikk utrettet mer enn de fleste. Jeg tar av meg kokkehatten og takker deg for MANGE års inspirasjon og matglede. Sannsynligvis er det på grunn av deg at jeg som 10-åring bestemte meg for at jeg skulle bli kokk! Et valg jeg aldri har angret på….

Takk for maten, Ingrid! Hvil i fred <3