Enda et år er over. Et år fylt av fine mennesker, masse jobb, mange gode restaurantbesøk og inspirasjon har passert, og det er tid for å se litt tilbake – og ikke minst fremover.

Det er kanskje på tide å ramse opp noen favoritter fra året som har gått. Når det kommer til restauranter i Oslo, så må jo Katla nevnes. De har beholdt den fantastiske maten fra Pjoltergeist – i nye, luftigere lokaler. En annen favoritt som åpnet på tampen av året er restaurant Rest, der Jimmy Øien og co lager gourmetmat av råvarer som vanligvis kastes. Hvis du liker klassisk fransk gourmet med en dansk vri, så er restaurat À L`aise stedet for deg. Og når sommeren kommer og sola igjen varmer er restaurant Park 29 en stor favoritt. Hvis du skal reise ut av Norge, så ville jeg reist til Stockholm og besøkt restaurant Frantzén og Punk Royale. Frantzén serveres det som kanskje er Nordens beste måltid, og Punk Royale serverer rustikk gourmet i røykfylte, kaotiske og øredøvende lokaler. Fantastiske steder på hver sin måte.

I 2018 fikk vi også reist en del. Favoritturen var nok roadtripen vi hadde nedover Europa. Vi bodde i en fantastisk Air bnb leilighet i Frankrike, og fikk kjøpt mengder av props til styling både til bok og her på bloggen. Vi hadde også et par fantastiske turer til Italia der vi fikk se produksjonen av både Parmaskine og Parmesan. Der spiste vi også noen utrolige middager og møtte mange nydelige mennesker.

Jobbmessig i 2018 har Jan Ivar jobbet fulltid i Kitchen reklamebyrå der han har stylet og laget mat for MENY. Så det meste du ser av matbilder i landets MENY-butikker eller reklamefilmer på tv er det stor mulighet for at det er Jan Ivar som har laget maten til og stylet :-) Mats har jobbet i Inkognito reklamebyrå der han har gjort litt den samme for Coop, i tillegg til å jobbe som fotograf og grafisk designer. Nå har vi begge sagt opp våre fulltidsjobber for å gå freelance i 2019, men det kommer vi tilbake til.

I tillegg til fulle jobber har vi jobbet med et nytt bokprosjekt som ser dagens lys til våren. Dette blir en grillbok, med fokus på sunn grillmat. Det betyr at det blir mye grønnsaker og fisk på grillen i året som kommer. Men dette prosjektet skal vi fortelle mer om når våren kommer og det nærmer seg utgivelse.

Vi driver jo også denne bloggen på fritiden, i tillegg til jobb og bok. Det betyr at vi kanskje ikke poster her så ofte som vi i utgangspunktet hadde tenkt. Dette skal det bli endringer på i 2019. Ettersom vi ikke lever av bloggen, så er vi heller ikke avhengig av inntekter på bloggen. Det betyr at vi kan skrive om akkurat det vi vil, og vi kan velge å kun si ja til de samarbeidspartnerne som er riktig for oss. Vi kan for eksempel velge og fortsatt bake med ekte smør, selv om Melange skulle banke på døra. Men mest av alt skriver vi for å inspirere deg til å lage god mat litt oftere – og at du deler den med noen du er glad i.

På tampen av året har “Maten vi deler” (altså denne bloggen) også blitt nominert til sin første pris noensinne. Vi er nominert til “Vixen influencer award 2018”. Det betyr at du kan klikke deg inn HER og stemme på oss under kategorien “Mat” hvis du synes vi fortjener en plass i finalen! Du kan kun stemme én gang pr kategori, så velg din favoritt med omhu. Takk for at dere har nominert “Maten vi deler” til sin første pris! Kan vi klare veien helt til finalen mot de store bloggdamen? He he he…

I 2018 har vi også blitt kjent med mange nye mennesker, som vi vil ta oss med inn i 2019. Da håper vi også at vi møter enda fler på vår vei.

Nå er det på tide å se fremover. 2019 kommer til å bli et fantastisk år! Som vi startet dette innlegget med, så har vi sagt opp våre jobber, og går nå freelance. Vi starter opp et eget fotostudio på Grünerløkka. Vi tar med oss MENY videre som kunde, men er også ledige for andre oppdrag. Vi har overtatt lokalet og pusser opp i disse dager, så vi skal holde deg oppdatert i forhold til når vi åpner dørene. Vårt nye firma heter Oktopus AS, og vi kan hjelpe deg med blant annet matfoto- og styling, film, oppskrifter, tekster, produktutvikling, matkurs, interiørfoto, logo og nettsider. Så hvis du eller ditt firma trenger hjelp, så er det bare å kontakte oss, eller kom innom på en kopp kaffe på nyåret.

Noe av det vi gleder oss mest til i 2019 er besøket på undervannsrestauranten UNDER som åpner dørene i april. Vi har booket bord den første åpningsuka, og gleder oss stort. Nicolai Ellitsgaard er kjøkkensjef på undervannsrestauranten, og vi som følger han i sosiale medier har sett at han er godt igang med planlegging og testing av både råvarer og retter, så vi har troen på at dette kan bli en av de beste restaurantopplevelsene i 2019.

 

Så med dette vil vi ønske deg et fantastisk nytt år! Håper du får en fantastisk feiring og et godt nytt år fylt av gode matopplevelser. Håper du tester ut noen nye retter og råvarer i året som kommer, og at du griller mer grønt når sommeren kommer :-)

Stor nyttårsklem fra Jan Ivar & Mats