I 2000 startet “Årets Kokk” i Sverige, Magnus Lindström, Swedish Taste – et av landets første matlagingsstudio med vin- og matkurs. I 2008 utvidet de – og åpnet restaurant Swedish Taste. Restauranten har mottatt heder, ære og priser for sin mat og service. I tillegg er Swedish Taste en av få topprestauranter som også har åpent til lunsj i Gøteborg.

Det er lunsjen som fører oss hit denne gangen, og det er deilig med en gåtur vekk fra shopping og kaos. Lokalet er åpent, lyst og med store vinduer ut mot byen. Åpent kjøkken lar oss ta litt del i matlagingen, og vi får blant annet med oss at en av kjøkkenets kokket brant et helt brett med brød…. Åpent kjøkken gjør at restauranten blir mer levende, men det avslører også små tabber som måtte oppstå…. Mens vi ser på lunsjmenyen blir vi servert ferskt brød, mykt smør og en liten vitaminshot med blåbær og ingefær.

Lunsjmenyen er liten, enkel og nordisk. Vi velger “Dagens fangst” og “Ukens husmann”, i håp om at kjøkkenet da tilbyr det aller beste de har fått tak i for dagen. Dagens fangst er en perfekt posjert skreifilet fra Norge med hvitvinsaus, urteolje, stekt blomkål, kål og reker. Så enkelt, men allikevel så gjennomført, smaksrikt og godt. En rikelig porsjon, men enda har vi lyst på litt mer når siste bit er tatt. Ukens husmann er rugpannekaker med flesk og tyttebær. Smakene minner litt om “Motti og flæsk” som er et av mine barndomsminner. Pannekakene er fylt med potet, smør og salt. Sannsynligvis ikke verdens sunneste lunsj, men duverden så godt. 

Vi avslutter lunsjen med en enkel lunsj med blåbær og hvit sjokolade før vi er klare for å utforske Gøteborgs bruktbutikker for å finne noen godbiter dom kan brukes til å få frem god mat her på bloggen…. Vent og se hva jeg fant :-)

Serverer Swedish Taste Gøteborgs beste lunsj? Jeg tror det….

Foto: Mats Dreyer