Hvor mange ganger har du ikke hatt lyst på nystekt bacon, men latt det være fordi det lukter bacon i hele leiligheten etterpå? Hvor mange ganger har du ikke tenkt at du er lei av å vaske hele kjøkkenet etter en runde med baconsteking? Har du kanskje lyst til å overraske kjæresten på senga med nystekt bacon? Ikke lett når han (eller hun) kjenner lukten leeenge før frokosten er servert….

Nå er det slutt på dette. Men noen enkle grep kan du nemlig få det perfekte baconet – uten søl og uten at det lukter bacon av sofaen! Og jeg tror kanskje dette er det beste baconet jeg vet om….. Her er det kombinasjonen røkt, salt, søtt, sprøtt og mmmmmykt!

*Det viktigste av alt er bacon av god kvalitet. Pass på at du kjøper tørrsaltet bacon. Det vil si at baconet er saltet uten bruk av saltlake. Ja, baconet i Sverige er billig, men det går dessverre utover kvaliteten også. Når du steker baconet du kjøpte i Strømstad, så er det ofte mer vann enn bacon igjen i panna…. Jeg kjøper mitt bacon på Annis Pølsemakeri i Mathallen. De har det aller beste baconet jeg vet om. Alle har selvfølgelig ikke mulighet til å dra dit, men pass da ihvertfall på at du kjøper tørrsaltet bacon.

*Legg baconskivene utover et brett dekket med bakepapir. Da slipper du å vaske etterpå. Mindre søl, mindre oppvask og mer hygienisk. Krydre baconet med nykvernet pepper. Stek baconet i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter til det begynner å få farge.

*Snu baconet og pensle skivene med lønnesirup. Stek videre i ovnen i ca 5 minutter til baconskivene er karamelliserte, sprø og gyllne. Serveres umiddelbart.

*Hvis du ikke liker det søtlige tvisten på baconet, så dropper du selvfølgelig bare lønnesirupen.

*Stek opp ekstra bacon når du først er igang. Dette baconet er perfekt i paier, salater og på pizza. Men dette baconet er så godt at det er en stor mulighet for at baconet er spist opp lenge før det kommer på pizzaen :-)

bacon