Søndag er vaffeldag for meg! Ingenting er som å avslutte helga med nystekte vafler sammen med en fin film og et varmt pledd. Disse vaflene er uten sukker, og passer perfekt med rømme og syltetøy på, men passer også i matpakka med ost og skinke. Dette er grove vafler du kan sende med barna på skolen med god samvittighet!

I denne oppskriften har jeg også byttet ut noe av melka med syrnet mjølk med smak av skogsblåbær fra Rørosmeieriet. Et fantastisk produkt som jeg håper blir en suksess! Du kan også bruke rømme eller Tjukkmjølk istedet hvis du ikke finner den syrnede melka med blåbær i din butikk…

Foto: Mats Dreyer
Sunne vafler med honning og havregryn
Serves 8
Total Time
20 min
Total Time
20 min
Ingredients
  1. 1.5 dl hvetemel
  2. 1.5 dl sammalt hvete fint
  3. 1 dl havregryn
  4. 0.5 ts salt
  5. 0.5 ts bakepulver
  6. 2 dl melk
  7. 2 dl Syrnet melk med blåbær fra Rørosmeieriet (her kan du også bruke naturell Tjukkmjølk fra Røros)
  8. 2 egg
  9. 2 ss smeltet smør
  10. 2 ss kaldslynget honning
Instructions
  1. Bland alle ingrediensene i en bolle. La røra stå og svelle i 20 minutter før du steker vaflene.
  2. Disse vaflene smaker fantastisk med rømme, syltetøy eller honning på, men passer også godt i matpakka med ost og skinke på!
Maten vi deler https://nykvist.no/
Foto: Mats Dreyer
Foto: Mats Dreyer
Foto: Mats Dreyer