I dag er den store dagen i året for oss matentusiaster som elsker god mat, gode viner, god service og restaurantopplevelser som gir oss gåsehus, frysninger og tårer i øynene. I dag ble årets Michelin-stjerner delt ut! Ingen kjempestore overraskelser, men noen nye stjerner ble det! 

Spenningen var stor før årets utdeling, ettersom stjernerestaurantene Ylajali og Fauna har valgt å stenge dørene, og dermed mister sine stjerner. Hvem skulle forsvare på Norge på stjernehimmelen?

Dessverre ble det ikke det stjernedrysset til Norske restauranter som mange kanskje hadde håpet på….. Årets norske Michelinstjerner gikk til:

***Restaurant Maaemo, Oslo

*Restaurant Re-Naa, Stavanger

*Restaurant Kontrast, Oslo

*Restaurant Statholdergaarden (for 18. året på rad)

*Restaurant Fauna, Oslo (stenger i juli 2016)

Gratulerer til en fantastisk gjeng på restaurant Maaemo med 3 stjerner. Maaemo åpnet i 2010, og gikk rett inn i Michelinguiden i 2012 med 2 stjerner. I 2016 har de altså fått utdelt 3 stjerner, som en av 2016 restauranter i hele verden! Respekt!

Jeg hadde som mange håpet på 3 stjerner til Maaemo, og hadde derfor bestilt bord der 14. mai, før stjernene ble delt ut! Det blir fjerde gangen jeg besøker Maaemo, og er fortsatt like spent. Vil vi merke endringer etter at de har fått tre stjerner? Tør de å fornye seg? Blir vi overrasket? Jeg er ihvertfall klar til å spise på Norges første 3-stjerners restaurant!

I tillegg fikk også en av mine andre nordiske favoritt-restauranter 3 stjerner: restaurant Geranium i København. Nå mangler bare restaurant Frantzén i Stockholm, så har alle mine tre favoritter 3 stjerner :-)

Og ikke minst: gratulerer til gjengen på Smalhans med Bib Gourmand. For deg som ikke vet det, så er dette en utnevnelse som gis til restauranter der du får fantastisk mat til en god pris! Restaurant Eik beholdt også sin Bib Gourmand utmerkelse.

Jeg tar av meg kokkehatten og bøyer meg i støvet, men skulle enda håpet at Norge fikk enda et par stjerner – det er det flere som hadde fortjent…. Vi ligger enda LANGT etter de andre nordiske landene, som reiser fra oss når det gjelder antall stjerner.

Bildet er hentet fra www.maaemo.no!