For et halvt år siden kontaktet jeg en vinimportør for å høre om muligheten til å utvilke en grillvin som kunne lanseres samtidig med grillboka GLØD. De var veldig positive til ideen, og vi satte igang arbeidet med å finne den perfekte vinen…. I arbeidet med å finne denne grillvinen var vi innom mange land og områder. Vi landet til slutt i Italia, nærmere bestemt Sicilia. Vi valgte Sicilia nettopp fordi vi mener at dette er det mest spennede området i Italia pt. Sicilia tilbyr et unikt mangfold fra tørre lavtliggende områder til høye frodige åser som gir viner som går ypperlig til mye forskjellig grillmat.

Vest på Sicilia, på et av de best egnede steder for å dyrke vin, der hvor solen går ned bak Egadi Øya, på den åsen som araberene kalte Musita, ligger vinmarkene til vineriet Musita.
Mye sol og en del skygge gir utmerkedet vekstvilkår for både Nero D’Aviola og Nerello Mascalese.

De som kan beskrive vin, vil beskrive den slik: “Splendore er en frisk og tiltalende vin. Aroma av deilige mørke bær. Den fyldig og gode fruktkonsentrasjon kommer fra Nero D’Avola, mens det friske innslaget og strukturen med “bittet” mot slutten kommer fra den moderne druen Nerello Mascalese. Moderate tanniner gjør dette til en meget anvendelig vin. Dyp rød farge. Duft av kirsebær og bringebær med hint av krydder og lær. Smak av kirsebær, friske jordbær, ville bringebær, nytt lær, krydder, cedertre og tobakk.”

Jeg vil si at SPLENDORE passer utmerket til meget variert grillmat,svin, kylling, hvit fisk og rødt kjøtt. Fin også til kjøttretter, pasta og ost.

Det jeg har vært opptatt av når jeg skulle vinne denne grillvinen, er at den skal være perfekt å drikke mens man griller, den skal passe til variert grillmat (uten de kraftigste og mest spicy marinadene), og den skal passe perfekt i glasset når man sitter i en armkrok etter at sola har gått ned…. Jeg har også vært opptatt at dette skal være en “folkelig” vin, som er tilgjengelig for de aller fleste, både i smak og pris. SPLENDORE koster derfor kr 129,90!

8. mai kan SPLENDORE bestilles på vinmonopolet! Klikk deg in HER og bestill vinen (etter 8. mai), så kan du hente den på ditt lokale vinmonopol!

Dette er ihvertfall min favoritt i sommer! Håper det blir din også…. :-)

Splendore vinmarker