image
Pesto består jo opprinnelig av basilikum, pinjekjerner, olje og parmesan. Men hva skjer hvis du bytter ut basilikumen med spinat eller ruccola? Jo, du får din egen versjon som er litt mer spennende, og som gjør at gjestene smiler enda litt bredere. Hvis du er ekstra gæern og bytter ut pinjekjernene med valnøtter? Mmmmmm…. Prøv selv :-)

Spinatpesto
Total Time
15 min
Total Time
15 min
Ingredients
  1. 1 dl grovhakkede valnøtter (eller pinjekjerner)
  2. 2 never vasket babyspinat
  3. 1 fedd hvitløk, finhakket
  4. 1 dl olivenolje
  5. 1 dl revet Västerbottenost (eller parmesan)
  6. Salt og pepper
Instructions
  1. Rist de grovhakkede valnøttene i en tørr panne til de er gyllne. Avkjøl.
  2. Rens spinaten og skyll den godt. Tørk spinaten og ha den i en bolle sammen med nøtter, hvitløk, olje og ost. Kjør til en grov pesto med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Du kan gjerne også lage pestoen i en morter.
Notes
  1. Denne spinatpestoen passer perfekt til grillet laks, som dip til godt brøs eller som marinade til kyllingbrystene.
Maten vi deler https://nykvist.no/