Kjøttfri mandag har jo blitt en trend blant “kjøttspiserne” for at vi skal spise litt mindre kjøtt. Så jeg måtte jo prøve å lage en oppskrift som var så god at jeg ikke savnet kjøttet i det hele tatt…. Og ved hjelp av blomkål, grønnkål, linser, karri, kajennepepper, kokosmelk og hermetiske tomater har jeg kommet frem til en slik oppskrift! Resultatet ble en spicy vegetargryte. Og denne oppskriften kan fint brukes hele uke – ikke bare på mandager :-)
Denne retten kan spises som en ren vegetarrett, eller den kan serveres som tilbehør til grillet kyllingbryst eller et stykke ovnsbakt torskefilet!
Ingredienser (2 pers): 1 blomkål, i buketter 1 rødløk, finhakket 1 fedd hvitløk, finhakket 2 ss rapsolje 1 ss karri 1 ss paprikapulver 1/2 ts kajennepepper 1 boks kokosmelk 1 boks hakkede tomater 1 boks hermetiske linser 2 dl vann 100 g grønnkål, finhakket Salt og pepper Lime Frisk koriander
Fremgangsmåte: Fres blomkål, rødløk og hvitløk i rapsolje i en stor kjele til løken er myk og blomkålen har fått litt farge. Ha i karri, paprikapulver og kajennepepper. Fres i ytterligere et minutt. Ha i kokosmelk, tomater, linser og vann. Kok i ca 10 minutter til blomkålen er mør. Vend inn grønnkålen. Smak til med limesaft, salt og pepper.Server gjerne godt brød og limebåter ved siden av vegetargryta! Strø over frisk koriander før servering.