Høst er gresskartid! Jeg elsker gresskar, og jeg elsker suppe… Hva er da bedre enn å kombinere disse to i en og samme rett? Denne gresskarsuppa har jeg gjort litt spicy, og toppet med ristede gresskarkjerner og yoghurt.

Oppskriften er fra boka mi “Maten vi deler”, og bildet er tatt av Stian Broch! Dette er med andre ord reklame for egen bok :-)

Jeg har valgt å servere gresskarsuppen i et gresskar som jeg har hulet ut, penslet med olje og stekt i ovnen til det ble mykt. Det har jeg gjort både fordi det er vakkert, men også fordi man kan ta med seg litt av gresskarkjøttet når man forsyner seg med suppe.

Spicy gresskarsuppe i ovnsstekt gresskar med yoghurt og gresskarkjerner
Serves 4
Total Time
45 min
Total Time
45 min
Gresskarsuppe
 1. 1 ½ kg gresskar (gjerne hokkaido- eller butternutgresskar)
 2. 2 løk
 3. 2 gulrøtter
 4. 2 ss rapsolje
 5. 4 hvitløkfedd
 6. 1 ts chilipulver
 7. 1 ss korianderfrø
 8. 1 ss røkt paprikapulver
 9. 1 liter grønnsakkraft (eller kyllingkraft)
 10. Yoghurt naturelle og friske urter til servering
Gresskarkjerner
 1. 2 dl gresskarkjerner
 2. 1 ss rapsolje
 3. 1 ss garam masala kryddermiks
 4. ½ ts salt
Gresskarsuppe
 1. Skrell gresskaret og del det i to. Ta ut innmaten og ta vare på gresskarkjernene. Del gresskaret i grove biter, løken i båter og gulrøttene i grove biter. Vend grønnsakene i olje sammen med hvitløk, chilipulver, korianderfrø og røkt paprikapulver. Stek gresskaret i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time, til alt er helt mørt.
 2. Ha grønnsakene i en kjele sammen med kraften. Kok opp og kjør til en jevn suppe med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chilipulver. Spe med litt ekstra vann hvis du vil ha suppen tynnere.
Gresskarkjerner
 1. Vend gresskarkjernene i rapsolje, garam masala og salt.
 2. Fordel gresskarkjernene utover et stekebrett og stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Dette kan du gjøre i god tid i forveien, og oppbevare dem i et lukket glass.
Servering
 1. Topp suppen med yoghurt og gjerne friske urter like før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/