Dette innlegget er en del av et samarbeid jeg har med Victorinox. Innlegget er derfor merket “Reklame”.

Foto: Mats Dreyer

Det er sommer, alt for varmt (hvis det er lov å si), og matlysten er ikke på topp for mange av oss. Når det er som varmest har jeg ofte lyst på noe enkelt til middag, og gjerne en salat. Denne salaten er toppet med grillet kyllingbryst, grillet vårløk, grillet brokkolini og lun baconvinaigrette. Hvis du ikke får tak i brokkolini, kan du fint bruke brokkolibuketter i denne oppskriften!

Oppskriften er til 2 personer

Ingredienser:
1 stort eller to små kyllingbryst (gjerne med skinn)
1 dl rapsolje
salt og pepper
100 g brokkolini
4 stk vårløk
1 pose babyspinat
1 pk tørrsaltet bacon
1 dl olivenolje
2 ss eplesidereddik
1/2 kurv norske jordbær, delt i to

Fremgangsmåte:
Start med forberedelsene inne på kjøkkenet. Pensle kyllingbrystet med rapsolje og krydre med salt og pepper.
Kok brokkolinien i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl i rennende kaldt vann. Legg brokkolinien på kjøkkenpapir slik at alt vannet renner av.
Kutt baconet i grove biter. Stek baconet sprøtt i en stekepanne. Vend inn olivenolje og eplesidereddik. Smak til med salt og pepper.
Da er det tid for å gå ut til grillen. Grill kyllingbrystet på direkte varme til de er gyllent på begge sider. Flytt det over på indirekte varme og la det ligge til det har en kjernetemperatur på 63 grader. La kyllingbrystet hvile mens du griller resten.
Pensle brokkolini og vårløk med rapsolje og krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene på direkte varme i ca. 3 minutter til de er gylne.
Ha spinaten på et fat. Legg grillet vårløk, brokkolini og jordbær oppå spinaten. Skjær kyllingbrystet i skiver og legg på toppen av salaten.
Topp salaten med den varme baconvinaigretten.
Tips: Topp gjerne retten med friske urter eller spirer før servering.