Jeg elsker en god iste når sommervarmen steiker på ryggen og bølgene skvulper mot brygga. Men da må isteen være laget på god te. Denne oppskriften er jo i utgangspunktet en iste, som toppes med vodka – altså en iste-drink. Resultatet er en frisk og fantastisk god drink som lett kan bli en favoritt på årets sommerfester.
Det betyr jo at du selvfølgelig kan droppe vodkaen og servere isteen til både store og små! Du kan også fryse den ned i ispinneformer, så har du iste-pinner! Sommerens kuleste is? 

Oppskrift og styling: Jan Ivar Nykvist  

Foto: Mats Dreyer 

Iste drink Pukka

Hvis du ikke er SÅ glad i iste, så kan du jo teste ut “Tropisk drink med mango og pasjonsfrukt” eller “Grapefrukt- og lavendeldrink”

Iste-drink med sitron og ingefær
Serves 4
Total Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 3 poser Pukka te (jeg brukte lemon, ginger & manuka honey)
 2. 4 dl vann
 3. 1 ss honning
 4. 2 ss sitronsaft
 5. 1/4 ts revet sitronskall
 6. 16 cl vodka
 7. Isbiter/knust is
Instructions
 1. Kok opp vannet. Dra kjelen til side og ha i teposene. La trekke i 15 minutter. Ta ut teposene og og smak til med honning, sitronsaft og -skall. Hvis du vil ha litt ekstra "punch", så kan du i tillegg smake til med 1/4 ts revet ingefær. Det er viktig at du smaker deg frem, slik at denne basen blir fantastisk god, for den er dette som er drinken. Avkjøl teen. Ale dette kan du fint gjøre dagen før drinken skal serveres.
 2. Legg en appelsinskive i bunnen på hvert glass.
 3. Ha 4 cl vodka i hvert glass. Ha i isbiter eller knust is. Topp deretter med den avkjølte teen og servér!
Notes
 1. Hvis du ønsker en litt søtere og mer sprudlende drink, så kan du toppe drinken med litt sprite før servering.
Maten vi deler https://nykvist.no/
Iste drink Pukka