Det nærmer seg helg – igjen! For mange av oss flyter dagene i hverandre for tiden. For noen er det fordi man er arbeidsledig og går hjemme hver dag. For andre er det fordi man han hjemmekontor, og jobb og fritid er ett og samme sted. For oss flyter dagene i hverandre fordi det for tiden er litt for mye jobb. Det er ikke lov å klage over det i disse dager, og det gjør jeg heller ikke. Men det gjør at vi ikke merker forskjell på om det er tirsdag eller lørdag, fordi alle dagene tilbringes på jobb i vårt fotostudio på Grünerløkka. Men hva annet skal man gjøre? Restaurantene har stengt, man kan ikke ta et glass vin ute etter jobb, ikke kan man reise og ikke kan man invitere alle man er glad i på fest. Nå gjelder det å holde ut, så blir alt bedre!

Nettopp fordi mange av oss føler at dagene flyter i hverandre gjelder det å gjøre noe ekstra ut av helgene. Stopp litt opp. Lag god mat. Unn deg noe godt.

Liker du Snickers? Da kommer du til å ELSKE denne oppskriften! Jeg har tatt den klassiske pavlovaen, plukket den fra hverandre og bygget den opp som en snickers. Sprø marengsbunn med kakao toppet med salt karamellsaus, sjokoladekrem og peanøtter! Den smaker aller best nylaget, men du kan fint lage bunnen, sjokoladekremen og karamellsausen dagen før, og montere den rett før servering!

Hvis du dobler denne oppskriften, så kan du lage to marengsbunner som bygges oppå hverandre med karamellsaus, sjokoladekrem og peanøtter imellom og på toppen! Men ettersom man ikke kan ha så mange på besøk i disse dager, så har jeg her laget en kake med ett lag, slik at den passer til familien! Men hvis du liker den, så kan du jo lage en større kake når du igjen kan invitere alle du er glad i på kakefest!

Snickerspavlova!

Marengsbunn:
3 eggehviter (ta vare på eggeplommene til sjokoladekremen)
1/4 ts salt
150 g sukker (bruk gjerne finkornet sukker)
2 ss kakaopulver
Pass på at bollen til kjøkkenmaskinen er helt ren, eller så vil ikke eggehvitene bli stive. Pisk eggehviter og salt i 2 minutter på middels hastighet til eggehvitene begynner å skumme. Skru opp hastigheten og spe med litt og litt sukker mens eggehvitene piskes. Pisk til marengsen er helt stiv og sukkeret er løst opp. Når du løfter opp vispen, skal marengsen henge igjen på vispen, og ikke renne. Du skal kunne snu bollen på hodet uten at marengsen faller ut.
Vend inn kakaoen. Ikke bland helt inn, men la marengsen ha en marmoreffekt.
Finn frem en tallerken som er like stor som den kransen du ønsker å lage. Legg tallerkenen på et bakepapir og tegn rundt med en tusj. Snu bakepapiret og legg det på et bakebrett. Du ser nå sirkelen som blir formen på marengsbunnen gjennom papiret.
Legg marengsen på sirkelen, enten ved hjelp av en sprøytepose eller en stor skje. Flat ut toppen på bunnen med en skje, slik at den blir plass til fyllet når kransen er stekt.
Stek marengsbunnen midt i ovnen på 120 grader varmluft i ca. 1 time.
Skru av ovnen og åpne ovnsdøren på gløtt. La pavlovaen avkjøles i ovnen, gjerne over natten.

Salt karamellsaus:
200 g sukker
1/2 dl vann
100 g smør
2 dl kremfløte
1 ts maldonsalt
Ha sukker og vann i en stålkjele. Bland sammen. Kok på høy varme til sukkeret smelter og du får en gyllen karamell. Pass på at du ikke koker for lenge, slik at sausen blir brent. Viktig at du ikke rører mens sukkeret koker, for da vil de krystallisere seg.
Skru ned varmen og ha i smøret. Kok i 30 sekunder under omrøring.
Ha i fløten og la koke i ca 3 minutter til ønsket tykkelse. Husk at sausen vil tykne når den blir kald.

Sjokoladekrem:
3 eggeplommer
1 ss sukker
3 dl kremfløte
130 g sjokolade (jo bedre sjokolade, jo bedre blir sjokoladekremen. Jeg liker å bruke 64/ sjokolade fra valrhona)
Smelt sjokoladen over vannbad.
Bland sammen eggeplommene og sukkeret i en stor bolle.
Kok opp 1 dl av fløten. Hell den varme fløten over eggeplommene mens du pisker. Hell den smeltede sjokoladen over eggeblandingen mens du fortsetter å røre. La sjokoladeblandingen stå på benken og la den avkjøles til romtemperatur.
Pisk 2 dl fløte til løs krem. Vend kremen inn i sjokoladeblandingen.
Sett sjokoladekremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Den kan gjerne lages dagen før, da legger du bare plastfolie over bollen.

Montering:
2 dl grovhakkede peanøtter
1 plate mørk sjokolade
Legg marengsbunnen på et fat. Topp marengsbunnen med karamellsausen.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt den på toppen av karamellsausen. Dypp en stepespade eller en kniv i varmt vann og smør sjokoladekremen fint utover kaken.
Legg sjokoladeplaten på ei fjøl. Dra en skarp kniv over sjokoladeplaten slik at du får “sjokoladespon”. Du kan også grovhakke sjokoladen.
Pynt snickers-pavlovaen med peanøtter og sjokolade før servering.

Tips:
Du kan også pynte denne kaken med friske bringebær og servere den med en pasjonsfruktsaus hvis du vil ha litt syre! Eller så er denne snickers-pavlovaen en mektig, syndig og fantastisk kake som fungerer helt utmerket helt alene!