Edamame er soyabønner, og finnes i frysedisken i din MENY-butikk (ihvertfall de fleste). Og hvis de ikke har de inne – be dem bestille dem for deg. De finnes både i hele bønner med skall (som jeg har brukt her), og som ferdigrensede bønner som passer godt som purè, i salater og som tilbehør.
Denne oppskriften er inspirert av en appetittvekker vi ofte får når vi er innom Restaurant Fangst. Godt, enkelt, sosialt og morsomt. Dette er en appetittvekker du kan lage på få minutter.

Dampet Edamame med kryddermix
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 100 g maldonsalt
  2. 1/2 ss sennepspulver
  3. 1/2 ss røkt paprikapulver
  4. 1 ss malt sort pepper
  5. 1/2 ts chilipulver
  6. 1 pose hele Edamame (finnes i frysedisken)
Instructions
  1. Bland maldonsalt, sennepspulver, paprikapulver, pepper og chilipulver.
  2. Kok Edamamen i godt saltet vann i et minutt. Hell av vannet og damp bønnene tørre.
  3. Strø krydderblandingen over soyabønnene og server umiddelbart.
  4. Ps: Husk at du skal "sutte" på bønnene, og presse ut bønnene med tennene. Du skal med andre ord ikke spise skallet. Dette er snacks som passer perfekt som sunn kveldskos, som en liten appetittvekker eller som en av rettene på tapasbordet.
Maten vi deler https://nykvist.no/