Hva er skrei? Er det ikke bare vanlig torsk?

Svaret er NEI. Sannheten er at Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til Skrei. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte.  Skreisesongen er kort, og helt avhengig av når fisken kommer inn i norskekysten, men går som oftest fra midten av januar til slutten av mars. 

Det vil si at vi nå er helt i starten av skreisesongen! Det betyr at det bare er å fråtse i Skrei så langt øyet, kreativiteten og magen kan nå! Jeg har i dag vært i to av mine fiskebutikker i Oslo (Georg Nilsen på Majorstuen og Fiskeriet på Youngstorget) og sikret meg noen godsaker jeg skal kose meg i helga! Og resultatet får du se her på bloggen så fort jeg kommer opp med noe spennende som jeg håper kan inspirere deg. I Norge har vi sterke tradisjoner for å servere skrei med lever og rogn som bare er tilgjengelig i skrei-sesongen. Jeg skal vise deg at Skrei kan være så mye mer!!!

Hvorfor bør du nyte Skreien i den korte perioden den er i sesong?

  • Kvalitetsmerket Skrei er Skrei som er fanget, pakket og behandlet etter strenge kriterier slik at kunden får Skrei av beste kvalitet.
  • Skrei er en sesongvare som er tilgjengelig fra januar til mars/april.
  • Skrei kommer fra verdens største torskebestand som er forvaltet på en bærekraftig måte.
  • Skreiens fiskekjøtt har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt.
  • Skreiens tilbehør som rogn, lever, tunge og kjake gjør produktet skrei helt spesielt.
  • Skrei er rik på proteiner, vitaminer, mineraler, og en porsjon med skrei dekker det anbefalte daglige inntaket av Omega-3-fettsyrer.

 

Skrei 6